Blocajul legislativ în care se află Consiliul Local al municipiului Urziceni face victime colaterale

0

Proiectul de hotărâre supus aprobării legislativului în şedinţa de ieri după amiază, care viza alocarea de sume suplimentare din rezerva bugetară pentru trei dintre instituţiile de învăţământ din oraş a căzut, după  ce consilierii democrat-liberali s-au abţinut de la vot.

Votul de blam a fost explicat de consilierul democrat liberal, Marian Nedelcu, prin situatia in care, hotărârile de consiliu din lunile martie, aprilie şi mai nu au primit avizul de legalitate din partea Prefecturii, ceea ce atrage nutilitatea deciziilor si actelor administrative de la Urziceni.

Replica la motivaţia votului democrat liberalilor a venit din partea viceprimarului Nicolae Diculescu. Acesta spune că atâta timp cât sentinţa dată de Tribunalul Judeţean Ialomiţa nu este definitivă, bugetul se consideră aprobat iar rectificarea acestuia nu ridică nici o problemă.

Practic, votul de ieri din Consiliul Local, blochează alocarea a 174.000 de lei din fondul de rezervă bugetară pentru şcolile generale 1 şi 2 dar şi pentru Grupul Şcolar Agricol. Mai mult, această din urmă instituţie va pierde şi banii din fonduri PHARE finanţare imposibil de obţinut fără co finanţare din partea autorităţilor locale.

Termenul de livrare a echipamentelor pentru hala de maşini agricole este luna septembrie.

Robert Viorel Dinca

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.