Bugetarii se indreapta incet si sigur spre o greva generalizata

0

Sindicaliştii din Ialomiţa consideră că legea unitară de salarizare a fost compromisă prin negocieri separate cu diverse categorii profesionale, mai puţin cu reprezentanţii personalului sanitar şi ai dascălilor.

Aşa s-a ajuns ca salariul de încadrare al profesorilor să fie puţin peste valoarea unui şofer, iar sănătatea să-şi diminueze până şi proiectul de buget pentru anul viitor.

Liderul judeţean al SANITAS, Valentin Spătărelu, spune că negocierile iniţiale au fost călcate ulterior în picioare, iar acum legea e injustă.

Preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământ, Traian Mitrea, spune că legea unitară a fost ajustată pe genunchi şi nu a ţinut cont de o formulă unitară.

Legea Unitară de salarizare a suportat 50 de amendamente, dar formula actuală este departe de a-i mulţumi pe reprezentanţii cadrelor didactice şi ai personalului sanitar.

Profesorii fluiera prefectura

Profesorii ialomiţeni i-au fluierat astăzi pe reprezentanţii statului în judeţ şi le-au cerut să-i susţină pentru obţinerea unei finanţări corespunzătoare a sistemului de învăţământ.

Cadre didactice din tot judeţul au pichetat Instituţia Prefectului şi au cerut să fie ajutaţi pentru a-şi recăpăta demnitatea profesională. De la Urziceni, învăţătoarea Aurelia Gheorghe spune că, prin diferite legi, guvernanţii au sacrificat integritatea profesorilor.

Un alt cadru didactic prezent astăzi în faţa prefecturii Ialomiţa este Ion Nicolescu, de la Şcoala 7, din Feteşti. Pe lângă lipsa de seriozitate a guvernanţilor faţă de salariaţii din învăţământ, profesorul de matematică reclamă situaţia în care învăţământul este total neatractiv pentru cadrele tinere, debutante.

Cele 6 puncte de revendicări ale salariaţilor din învăţământul ialomiţean au fost înaintate şi reprezentanţilor Prefecturii. .Reprezentantul ialomiţean al Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământ, Traian Mitrea, a declarat pentru Radio CAMPUS că dascălii nu pot accepta forma finală a codului educaţiei şi coeficienţii din noua grilă de salarizare.

Conform calendarului de revendicări al cadrelor didactice, manifestările de protest vor culmina în data de 5 octombrie, cu grevă generală.

Sindicaliştii din sănătate se pregătesc si ei de proteste majore

Pichetarea Guvernului, programată astăzi la Bucureşti, se va transforma într-un miting la care şi-au anunţat participarea câteva mii de oameni. Principala revendicare a salariaţilor din sănătate ţine de nivelul de salarizare.

Liderul ialomiţean al SANITAS, Valentin Spătărelu, a declarat pentru Radio CAMPUS că sindicatele sunt hotărâte să intre în grevă generală, pentru că ministrul nu şi-a respectat nicio promisiune.

Confederaţiile sindicale au convenit ca pe 5 octombrie să paralizeze instituţiile statului prin grevă generală pe termen nelimitat.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.