Bugetul judeţului: 103 milioane lei

0

FLR_4190

Bugetul propriu al judeţului Ialomiţa se ridică anul acesta la valoarea de 103 milioane lei. Din veniturile totale, 81 %  sunt repartizate pentru funcţionarea Consiliului judeţean şi a instituţiilor din subordinea sa, iar 19% în  secţiunea de dezvoltare.
La dezbaterea organizată privind construcţia proiectului de buget, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa a prezentat raţiunea alocărilor financiare în asigurarea unor standarde înalte de calitate a serviciilor publice.
Şi anul acesta, precizează Silvian Ciupercă, nota dominantă rămâne austeritatea în cheltuirea banilor publici:
audio Silvian CIUPERCA
Faţă de 2013, anul acesta bugetul propriu al judeţului este mai mare cu 3,5 %. Vicepreşedintele Ioan Martin menţionează că se urmăreşte încheierea a două noi contracte de concesiune pentru majorarea veniturilor proprii:
audio Ioan MARTIN
La capitolul dezvoltare sunt alocaţi 19. 612. 000 lei. Vicepreşedintele Ştefan Muşoiu precizează că principalele obiective de investiţii sunt drumurile judeţene:
audio Stefan MUSOIU
La acestea se mai adaugă reabilitarea podului peste Prahova de la Dridu, etapa a doua a consolidării spitalului judeţean şi finalizarea sălii de spectacole de lângă Palatul Administrativ. Proiectul de buget va fi supus mâine aprobării consilierilor judeţeni.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.