Bugetul judeţului: 103 milioane lei

0

FLR_4190

Bugetul propriu al judeţului Ialomiţa se ridică anul acesta la valoarea de 103 milioane lei. Din veniturile totale, 81 %  sunt repartizate pentru funcţionarea Consiliului judeţean şi a instituţiilor din subordinea sa, iar 19% în  secţiunea de dezvoltare.
La dezbaterea organizată privind construcţia proiectului de buget, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa a prezentat raţiunea alocărilor financiare în asigurarea unor standarde înalte de calitate a serviciilor publice.
Şi anul acesta, precizează Silvian Ciupercă, nota dominantă rămâne austeritatea în cheltuirea banilor publici:
audio Silvian CIUPERCA
Faţă de 2013, anul acesta bugetul propriu al judeţului este mai mare cu 3,5 %. Vicepreşedintele Ioan Martin menţionează că se urmăreşte încheierea a două noi contracte de concesiune pentru majorarea veniturilor proprii:
audio Ioan MARTIN
La capitolul dezvoltare sunt alocaţi 19. 612. 000 lei. Vicepreşedintele Ştefan Muşoiu precizează că principalele obiective de investiţii sunt drumurile judeţene:
audio Stefan MUSOIU
La acestea se mai adaugă reabilitarea podului peste Prahova de la Dridu, etapa a doua a consolidării spitalului judeţean şi finalizarea sălii de spectacole de lângă Palatul Administrativ. Proiectul de buget va fi supus mâine aprobării consilierilor judeţeni.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj