Bugetul Urziceniului la foc automat

1

Cele 17 proiecte de hotărâre aflate pe agenda legislativului din Urziceni au fost votate ieri la foc automat. Dacă anul trecut, din cauza blocajului instituţional din consiliu, bugetul a fost adoptat practic de-abia în luna septembrie, acum bugetul a fost adoptat în şedinţa ordinară din luna martie, cu un minim de obiecţii ridicate de consilierii democrat liberali.

Bugetul propriu al Urziceniului a fost aprobat cu majoritate de voturi la un nivel de 2.4458,398 de mii de lei, pentru finanţarea programului Phare 2006 care vizează modernizarea reţelelor de canalizare din Urziceni cu suma de 2444,60 de mii de lei şi programul Phare 2005 – proiecte de mediu cu o valoare de 13, 798 de mii de lei.

Veniturile şi cheltuielile evidenţiate în afara bugetului local pentru anul în curs au fost aprobate la un nivel de zece mii de lei la partea de venituri şi două sute şaizeci de mii de lei la partea de cheltuieli.

Bugetul instituţiilor şi activităţilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii a fost aprobat la un nivel de 460 de mii de lei iar al celor de pe lângă instituţiile de învăţământ la nivelul de 928 , 977 de mii de lei.

715 mii de lei au fost repartizate pentru susţinerea cultelor religioase, suma urmând a fi folosită la completarea fondurilor necesare pentru realizarea lucrărilor de pictură la catedrală, efectuarea reparaţiilor curente la biserica ,,Adormirea Maicii Domnului’’ şi pentru continuarea lucrărilor de construcţie la bisericile ,,Sfânta Treime’’ şi ,,Sfântul Nicolae’’.

Prin proiectul de hotărâre referitor la bugetul propriu al municipiului Urziceni a fost aprobată şi utilizarea temporară a fondului de rulment de 260 de mii de lei pentru acoperirea temporară a golurilor de casă provenite din decalajele apărute între veniturile şi cheltuielile bugetului.

Tot în şedinţa de ieri au fost aprobate şi proiectele de hotărâre referitoare la realizarea bazei sportive şi de agrement a oraşului, care va scoate din bugetul local suma de două milioane de lei.

Alte trei proiecte de hotărâre aprobate în consiliu se referă la sistematizarea traficului în oraş.

Robert Viorel Dincă

1 comentariu

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.