Buletinele trebuie să fie în termen pentru alegeri

0

ci

Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Ialomiţa reaminteşte ialomiţenilor că dreptul de vot se poate exercita doar cu buletine de identitate în termen de valabilitate.
Având în vedere că în data de 25 Mai se vor desfăşura alegeri euro-parlamentare, cetăţenii sunt rugaţi să verifice valabilitatea actelor de identitate, pentru a putea merge la urne. În plus, persoanele cu drept de vot trebuie să ştie că actele de identitate deteriorate sau rupte nu vor fi luate în considerare în ziua votului.
Pentru a putea vota pe teritoriul ţării noastre, cetăţenii cu drept de vot trebuie să deţină buletin de identitate emis de statul român, carte de identitate provizorie, paşaport diplomatic sau electronic sau paşaport de serviciu, iar în cazul tinerilor din şcolile militare, aceştia se pot prezenta la secţii în baza carnetului de serviciu militar.
Ialomiţenii pot solicita din timp preschimbarea actelor de identitate la serviciul public local de evidenţă la care este arondată localitatea de domiciliu.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.