Bun venit in Lumea Adultilor

0

Absolventii promotiei 2009 trebuie sa se prezinte la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca pentru a se înregistra ca si persoane aflate în cautarea unui loc de munca – aceasta este obligatia tinerilor care au terminat 12 clase si au luat bacalaureatul, daca vor sa beneficieze de ajutorul de somaj. În caz contrar, neînregistrarea în termenul de 60 de zile de la absolvire duce la pierderea dreptului de a beneficia de indemnizatia de somaj.

Potrivit unui comunicat de presa remis redactiei, în urma înregistrarii în baza de date a agentiei, tinerii absolventi pot beneficia de înscrierea la un curs de calificare sau recalificare în una din meseriile solicitate pe piata muncii si de instruirea în tehnicile de cautare a unui loc de munca.

Indemnizatia de somaj acordata absolventilor reprezinta o suma fixa neimpozabila lunara, în cuantum de 50% din salariul de baza minim brut pe tara, în vigoare la data stabilirii acesteia, iar perioada de acordare este de 9 luni.

Absolventii trebuie sa se prezinte la sediul Agentiei Locale Slobozia si la Punctele de Lucru, în vederea înregistrarii, cu urmatoarele: actul de identitate în original plus o copie, actul de studii-diploma sau adeverinta de absolvire original si copie, precum si o adeverinta de la medicul de familie în care se mentioneaza ca este apt de munca.

Elena Oancea

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.