Ca oile, la preschimbarea permiselor

3

permise auto

Sute de ialomiţeni aşteaptă zilnic în faţa Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a vehiculelor pentru preschimbarea înainte de termen a carnetelor de şofer.
Nebunia a fost declanşată de perspectiva modificării codului rutier şi îngrijorarea cetăţenilor că vor avea mai mult de plătit după data de 19 ianuarie. Doi ialomiţeni din Cocora au făcut mai multe drumuri la Slobozia şi s-au trecut pe listele de aşteptare pentru a-şi preschimba permisele înainte de termen pentru că aşa au văzut la televizor.
Temerile şoferilor privind modificările condiţiilor de eliberare şi preschimbare a carnetelor de condus sunt nejustificate, spune comisarul şef Ştefan Ilie, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise şi înmatriculare a Vehiculelor. Noile prevederi schimbă doar formularea de ,,valabilitate a permisului“ în ,,perioadă administrativă“ fără a modifica şi condiţiile de preschimbare a carnetului de şofer:
audio STEFAN ILIE 1
Pentru şoferii profesionişti, perioada administrativă se reduce de la 10 la 5 ani, dar condiţiile de preschimbare a permisului rămân ca şi până acum. Din 30 iunie 2015, înnoirea carnetului de şofer se face numai cu fişă medicală.

Apel la posesorii de permise
Conducătorii auto care au permisul expirat sunt rugaţi să aştepte să treacă data de 19 ianuarie pentru a-şi înnoi carnetul de şofer.
Din cauza curentului de preschimbare înainte de termen a permiselor de conducere, Serviciile Publice sunt supra-solicitate, iar timpul de aşteptare se întinde pe 2-3 zile, fără nici un avantaj pentru şoferii al căror permis a expirat.
Comisarul şef Ştefan Ilie precizează că din 21 ianuarie se vor elibera permise în format european, diferite în formă şi conţinut faţă de cele actuale:
audio STEFAN ILIE 2
Din 3 ianuarie, la Serviciul Public Comunitar regim permise şi înmatriculare a vehiculelor s-au înregistrat zilnic câte 450 de ialomiţeni doritori să-şi schimbe carnetul de şofer înainte de termen. Pe lângă celelalte activităţi ale instituţiei, posibilitatea fizică a lucrătorilor de la biroul de preschimbare a permiselor este de cel mult 250 de persoane pe zi, în condiţiile în care salariaţii au stat peste program.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

3 comentarii

  1. Sincer ceea ce ati scris pana acuma sunt numai abureli, nu a existat nici o zii in care lucratori de la permise sa stea peste program, iar in ziua de joi cand programul era mai lung s-au facut 250 de permise, in celalate zile s-au facut cate 200 si poate chiar mai putin, iar sambata decat 100 de permise.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.