Cadre medicale cercetate penal

0

Chiulangii din Fetesti au contribuit la trimiterea in judecata a 26 de cadre sanitare de pe raza municipiului pentru eliberarea de adeverinte medicale.
Poliţiştii feteşteni au finalizat cercetările în trei dosare penale privind motivarea unor absenţe şcolare cu adeverinţe medicale fictive eliberate de cadre medicale sau falsificate de către elevi.
În urma verificărilor efectuate a rezultat că în prima parte a anului şcolar 2007 – 2008, 114 elevi din clasele a XI-a, a XII-a şi a XIII-a de la trei unităţi de învăţământ din municipiul Feteşti, au prezentat la şcoala, în vederea motivării absenţelor, 367 de adeverinţe medicale în care au fost consemnate diagnostice fictive de către personalul medical, precum şi 24 de adeverinţe medicale falsificate prin completarea unor formulare tipizate descărcate de pe Internet.
In urma audierilor, politistii au mai stabilit ca  pentru emiterea unor scutiri fara motiv medical, 26 cadre medicale de la cabinete de pe raza municipiului Feteşti şi a comunelor arondate au pretins, primit sau acceptat diferite sume de bani sau bunuri, de la 63 de elevi.
Din cele 269 infracţiuni constatate in cele trei dosare de cercetare, 26 sunt acuzatii de luare de mită, 63 de dare de mită, 10 infracţiuni de primire de foloase necuvenite, 43 de infracţiuni de fals intelectual, 13 de fals material în înscrisuri oficiale şi 114 infracţiuni de uz de fals.
Cercetările au fost declinate în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.