Cadrele didactice nu vor program de 8 ore

2
Cadrele didactice din Ialomiţa subscriu nemulţumirilor legate de obligativitatea unui program zilnic de 8 ore. Acestea se adaugă la cauzele câştigate în instanţă pentru recuperarea unor drepturi băneşti, decizie care a fost blocată de la nivel guvernamental.
Liderul judeţean al Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământ spune că aproximativ o sută de salariaţi ai şcolilor din Ialomiţa au participat la mitingul organizat în faţa prefecturii în semn de protest la noile norme cuprinse în legea învăţământului şi la modificările din codul muncii. Referitor la programul zilnic de 8 ore la şcoală, Traian Mitrea spune că activitatea cadrelor didactice cuprinde oricum mai mult decât orele de curs, inclusiv serviciul pe şcoală.
Sindicaliştii din învăţământ manifestă şi împotriva lui Daniel Petru Funeriu pe care îl consideră nereprezentativ pentru funcţia de ministru al educaţiei.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

2 comentarii

  1. Iar io vreau ca liderii sindicali sa fie alesi pe maxim 2 mandate, fiecare cu o durata de 4-5 ani; sa terminam cu talibanii ce au distrus patrimoniul sindicatelor existent in 1990!

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.