Caldura mare

0

Temperaturile ridicate din ultimele zile prevestesc o vara caniculara si o perioada grea pentru locuitorii de la campie, indiferent de varsta sau problemele de sanatate.

Cele 33 de grade Celsius cat se inregistra in urma cu o ora, poluarea urbana, cu praf si gaze de esapament, pe fondul unei slabe hidratari a organismului, sunt formula sigura  pentru cazurile de lesin pe strada sau la locul de munca.

Pana la declararea codurilor de avertizare privind temperaturile caniculare si masurile obligatorii de securitate, ialomitenii incearca sa se acomodeze cu caldura. Viorica Zaharia din Slobozia si fiul ei Adi de 5 ani, au iesit la fantana arteziana din Piata Revolutiei pentru a trece cu bine dupa amiaza caniculara.

La fel de cald si la Urziceni. De voie, de nevoie, la 70 de ani, o batrana  vindea astazi maturi in piata Urziceni,  la peste 35 de grade Celsius.

Cum temperaturile extreme se vor mai mentine inca doua –trei zile in judet, este de asteptat ca bolnavii cardiaci sa  solicite asistenta medicala de specialitate iar sectiile de cardiologie ale spitalelor sa se aglomereze. Indiferent de varsat sau de starea de sanatate, medicii recomanda in zilele caniculare evitarea deplasarilor pe timpul zilei, renuntarea la tigari, cafea si bauturi alcoolice.

Clementina Tudor, Robert Dinca

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.