Căldură mare: Episcopul Vincenţiu lovit de caniculă

2
Ialomiţenii par obişnuiţi cu temperaturile caniculare; căldura l-a afectat însă pe Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor.
Preasfinţitul Vincenţiu a participat ieri la sfinţirea bisericii de la Orboieşti, unde, înainte de ora 10 i s-a făcut rău. Speriaţi, preoţii au chemat ambulanţa, dar Episcopul a refuzat să se deplaseze la spital. Echipajul de pe salvare a acordat îngrijirile medicale la faţa locului, iar după o oră s-au întors în staţie.
Cel mai tare au resimţit disconfortul termic persoanele vârstnice, cu afecţiuni cardiace. Speriaţi, bolnavii au apelat ambulanţa la cel mai mic semn de alterare a stării de sănătate.
Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Paros Radu, spune că de vineri până azi dimineaţă, salvarea a fost solicitată de 226 de ori, din care 9 cazuri au fost persoane căzute în stradă.
În cele trei zile de caniculă, în staţia de la Slobozia au fost de permanenţă douăsprezece maşini de acordare a primului ajutor. Cadrele medicale recomandă ca în perioadele caniculare să se evite organizarea de manifestări publice. Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor intentionează să amâne până la toamnă toate sfinţirile de biserici din Eparhie.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

2 comentarii

  1. nu mai inteleg ce se intampla cu P.S.Vicentiu ? in 21 iunie acelasi fapt s-a intamplat si la catedrala sfanta Anastasia- Calarasi- 45 minute Smurdul a fost calare pe sfintia sa. Oare a mai avut asemenea caderi si inainte de a veni ca episcop in Baragan ? Ce este interesant ! o parte din cuvantul de intranizare!

  2. voi ramane aproape. Subiectul ma intereseaza si-l studiez inca din 2002 ,ceea ce m-a si costat cu varf si indesat. La vremea aceea erau supozitii acum sunt certitudini cu referire si la moartea P.S.Damaschin care cu doua ore inainte de a muri a avut o discutie lunga cu o vaduva tanara si nu dadea semne ca ar fi bonlav.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.