Campanie impotriva evazionistilor

0

Pentru combaterea evaziunii din comertul cu cereale, Prefectura Ialomita propune guvernului taxarea inversa, a firmelor care cumpara cereale pentru ca intermediarii in tranzactii sa nu mai beneficieze de rambursarea TVA-ului.

In urma campaniei de verificare a transporturilor de cereale catre Portul Constanta, echipele de lucru au concluzionat cateva masuri pentru cresterea bazei de impozitare in agricultura si reducerea evaziunii fiscale in comertul cu cereale.

Subprefectul Gigi Petre a explicat intr-o conferinta de presa ca se impune aplicarea unui tratament fiscal unitar si egal pentru toti producatorii agricoli.

Intr-o luna, prin filtrele de la Giurgeni si Fetesti au fost verificate 2.500 de mijloace de transport. Pentru evaziune fiscala, fals si uz de fals, se fac cercetari in trei dosare penale. De asemenea, au fost aplicate 25 de amenzi in valoare totala de 124.500 lei si confiscate aproape 400 de tone de grau si orz precum si 5,5 tone de rapita.

Reprezentantii prefecturii si ai garzii financiare Ialomita apreciaza ca in urma controalelor din Ialomita, la Constanta s-au inregistrat peste 600 de firme noi, ca efect direct al verificarilor privind transporturile de cereale.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.