Campioana României la fotbal, Unirea Urziceni, debutează astăzi în cea mai prestigioasă competiţie mondială intercluburi

0

De la ora 21:45 Unirea joacă pe stadionul Ramon Sanchez Pizjuan, în compania spaniolilor de la FC Sevilla. Arena unde Steaua Bucureşti a câştigat, în 1986, singurul trofeu al unei echipe româneşti de club va găzdui prima partidă din faza grupelor Ligii Campionilor în grupa G.

Unirea joacă în ediţia 2009/2010 a Ligii Campionilor alături de alte 17 campioane naţionale, cărora li s-au adăugat 14 echipe, calificate în urma disputării play-off-urilor.

Dan Petrescu ar putea începe aventura europeană a Unirii într-o formulă ultra ofensivă, cu Arlauskis în poartă, Maftei, Galamaz, Fernandez şi Brandan în defensivă, Pădureţu, Paraschiv şi Apostol în linia mediană, Frunză şi Semedo în avanposturi şi cu Bilaşco vârf împins.

Partida va fi arbitrată de italianul Matteo Trefoloni, ajutat la cele două tuşe de conaţionalii săi Cristiano Copelli şi Massimiliano Grilli.

Tot în grupa G se joacă astă seară la Stuttgart partida dintre VFB şi Glasgow Rangers.

Loviti, dar hotarati

Dan Petrescu va aborda meciul de la Sevilla cu un 11 inedit, pentru că accidentările din ultima perioadă, dar şi convocarea la echipa naţională a doi dintre jucătorii de bază ai campioanei, l-au obligat la numeroase artificii în alcătuirea echipei de start de astă seară

Petrescu a declarat după meciul de campionat cu Unirea Alba Iulia că speră în recuperarea rapidă a jucătorilor indisponibili, pentru că programul echipei este unul infernal, în următoarele săptămâni, iar confruntarea cu spaniolii nu reprezintă decât începutul unui drum care va fi extrem de dificil de parcurs.

În ciuda lotului decimat de accidentări, Petrescu pare că va aborda meciul cu Sevilla într-o formulă agresivă cu un 4-3-3 ultraofensiv.

Greul incepe

Managerul general al Unirii Urziceni se dovedeşte extrem de lucid înaintea meciului cu Sevilla. Meme e sigur că pe campionii României îi aşteaptă infernul la Sevilla, dar spune că Unirea trebuie să se prezinte la examenul din această seară cel puţin la fel de bine cum au făcut-o toamna trecută la Hamburg.

Stoica recunoaşte că spaniolii sunt favoriţi în meciul de astăzi, dar spune că Unirea poate să producă surpriza nu prin tehnică, ci prin forţa de joc.

Memegerul, cum este alintat Mihai Stoica de către colegi, dar şi de către fanii echipei din Urziceni, a găsit şi metoda de a-i motiva pe alb-albaştri: îi pune să asculte imnul Ligii Campionilor…

Reamintim că Unirea Urziceni întâlneşte astăzi, de la ora 21,45, FC Sevilla în primul meci din faza grupelor Ligii Campionilor.

Robert Viorel Dincă

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.