Campionatul naţional de culturism şi fitness a reunit la Slobozia peste 150 de sportivi de toate vârstele

0

Câştigătorul absolut al competiţiei este Radu ILICI din Baia Mare, iar dintre participanţi se va decide componenţa lotului României la campionatul european de la Madrid.
Clubul sportiv SATORI a organizat pentru a cincea oară Campionatul naţional de fitness şi culturism, iar la ediţia 2011, Slobozia a fost reprezentată de Nicu Iordache, în vârstă de 44 de ani. De altfel, cea mai spectaculoasă întrecere a fost la masters, unde au concurat sportivi de până la 60 de ani.
Preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness s-a declarat mulţumit de numărul participanţilor şi mai rezervat de calitatea concurenţilor. Fost campion mondial, Cristian Mihăilescu, recomandă culturismul pentru că încetineşte procesul de îmbătrânire. Înainte de competiţii, culturiştii se abţin total de la apă, câte 3 până la 5 zile. Pe lângă pregătirea fizică, reţeta pentru punerea muşchilor în valoare exclude lichidele şi se bazează pe orez expandat şi piept de pui.
Obţinerea titlului de campion naţional la juniori mari a fost pentru Radu ILICI total neaşteptată. Sportivul din Baia Mare a căzut din picioare şi a izbucnit în lacrimi.
Gazda campionatului naţional, Cristi Ursu, spune că obiectivul clubului SATORI este de a crea o pepinieră adevărată pentru culturism şi fitness, astfel încât să concurăm de la egal la egal cu sportivii din ţară.
Toţi caştigătorii probelor din concurs au fost testaţi antidoping, iar dintre ei vor fi selectaţi membrii lotului naţional pentru Campionatul European de fitness şi culturism, care se va desfăşura peste 3 săptămâni în Spania.
Clementina Tudor, wwww.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.