Cântecul de lebădă al Unirii

3
Unirea Urziceni a obţinut aseară prima victorie din actualul sezon şi, în acelaşi timp, cea mai tristă din istoria de mai bine de 60 de ani a clubului. Victoria cu 2-1 din meciul contra Vasluiului a fost ultima obţinută în formula care a consacrat echipa din Urziceni ca una dintre echipele de top ale României, de trei sezoane încoace.
Cei mai înfocaţi suporteri ai echipei ialomiţene şi-au dat întâlnire aseară pe stadionul ,,Tineretului’’, pentru a-şi lua rămas bun de la jucătorii care i-au făcut mândri că au buletin de Urziceni. Iar efortul de a ieşi din casă duminică seara la zece le-a fost răsplătit printr-o reprezentaţie de gală în care Galamaz şi compania au părut că vor să arate că echipa merita să existe în continuare şi să respire aerul tare al performanţei.
Maftei a deschis scorul în minutul 24, cu o lovitură de cap memorabilă, iar Bordeanu a înscris primul şi mai mult ca sigur ultimul gol oficial pentru echipa cu care a ajuns la un pas de optimile Ligii Campionilor. Căpitanul Galamaz a făcut un ultim serviciu echipei pe care a părăsit-o aseară şi, în ultimele secunde, a scos de pe linia porţii un balon pe care scria ,,gol’’.
A fost o victorie cu gust de pelin, o victorie de la care a lipsit patronul echipei, Dumitru Bucşaru. Probabil pentru a evita o întâlnire nu prea plăcută cu puţinii oameni rămaşi lângă gruparea din Urziceni, după ce vineri jucătorii au fost anunţaţi că trebuie să-şi caute echipe. În schimb, finanţatorul vasluienilor, Adrian Porumboiu a intrat după meci în vestiarul Unirii şi i-a felicitat pe băieţi pentru toate succesele de până acum.
Fost jucător la Vaslui, şi actual component de bază al Unirii Urziceni, Sorin Frunză, părea dezorientat mai degrabă decât trist la finalul unui drum pe parcursul căruia a gustat şi din amarul înfrângerii, dar şi din şampania rezervată campionilor. Mijlocaşul Unirii nu face totuşi o dramă din destrămarea echipei.
Căpitanul ialomiţenilor, George Galamaz a avut la despărţire câte un cuvânt de apreciere pentru toţi cei alături de care a lucrat la Urziceni şi a declarat că rămâne cu amintirea titlului de campion câştigat anul trecut şi cu experienţa fantastică din parcursul european al echipei.
La această oră Galamaz, Bilaşco, Onofraş şi Ricardo Gomes au efectuat deja primul antrenament în tricoul Stelei. Urmează ca în scurt timp să fie perfectate şi transferurile altor doi jucători de bază ai vicecampioanei: Iulian Apostol şi Laurenţiu Marinescu. Tot în bulevardul Ghencea ar urma să ajungă şi purtătorul tricoului cu numărul 14, Raul Rusescu.
Vasile Maftei e aşteptat de Dan Petrescu în Rusia, la divizionara secundă Kuban Krasnodar, iar Arlauskis, portar care până nu demult părea titular pe viaţă, în poarta Unirii Urziceni, promite o carieră de excepţie tot în Rusia dar la Rubin Kazan.
Destinaţia antrenorului Eugen Nae este Steaua Bucureşti, echipă la care a activat timp de şapte sezoane. Antrenorul interimar al Urziceniului va prelua atribuţiile lui Martin Tudor, pe care Victor Piţurcă l-a chemat la Craiova.
Viitorul antrenor cu portarii din Ghencea a preluat conducerea tehnică a Unirii, după ce Ronny Levy a renunţat să mai antreneze.
Robert Viorel Dincă, www.radiocampus.ro

3 comentarii

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.