Carantină de gradul 3 la rabie, în Slobozia

1

DSC_4593

Slobozia este în carantină de gradul 3, în urma unui caz de rabie înregistrat săptămâna trecută.
Focarul a fost depistat de către autorităţile sanitar-veterinare, în curtea unui localnic din cartierul Bora al municipiului, după ce câinele familiei prezenta simptome de turbare. Boala este extrem de periculoasă pentru oameni şi contagioasă prin muşcătură sau contactul cu saliva animalului infectat.
Primarul Alexandru Stoica precizează că situaţia este sub control însă recomandă deţinătorilor de animale de curte sau companie să administreze vaccinul antirabic.
Până la terminarea carantinei, locuitorii oraşului şi zonelor apropiate celei în care s-a descoperit cazul de rabie trebuie să păstreze distanţa faţă de câinii fără stăpân, să anunţe autorităţile locale la fiecare suspiciune de turbare a unor animale, iar persoanele muşcate să se prezinte la medic în cel mai scurt timp.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

1 comentariu

  1. Update :

    se pare ca primarul din Slobozia prezinta semne de turbare dupa ce s-a infectat cu o Ciuperca . Prezinta urmatoarele simptome : baga degetul in nas ,rade ca prostu , opreste apa in oras cate 2 zile , are impresia ca nu are nicio implicare in otravirea apei la Slobozia cu toate ca era mana dreapta a lui Ionascu pe care l-a si tradat , in campania electorala minte tinerii cu locuri de case imaginare , taie copaci in zona pepiniera ,intentioneaza sa taie copacii din Piata Revolutiei , creste impozitele locale si multe altele .
    Daca il intalniti , asigurati-va ca nu intrati in contact direct cu el , faceti trei pasi in spate si scuipati-l ca sa nu il deocheati .

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.