Cartea albă a bunei guvernări

1

Preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa a participat la dezbaterea organizată săptămâna aceasta de Societatea Academică Română la Bucureşti, în vederea redactării Cartii albe a bunei guvernări.
În intervenţia sa, Silvian Ciupercă a precizat că autorităţile locale şi judeţene au pierdut contactul cu cetăţenii pe care îi reprezintă prin interpunerea unor programe naţionale în proiectele locale şi finanţarea guvernamentală preferenţială a obiectivelor de dezvoltare din comunităţile locale.
Efectele acestei practici a executivului de la Bucureşti culminează cu o ineficienţă a cheltuirii fondurilor publice şi un dezechilibru de putere de la nivel central şi local.
Preşedintele Ciupercă a exemplificat cu situaţia din Ialomiţa unde în ultimii ani au fost începute prin demers Guvernamental peste o sută de proiecte care riscă să rămână abandonate.
În discuţie a fost şi demersul Prefecţilor de Ialomiţa, Călăraşi şi Braşov, care anul trecut au atacat hotărârile Consiliilor Judeţene, de repartizare a sumelor din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale, determinând imposibilitatea cheltuirii acelor sume de către Primării, beneficiarii de drept ai fondurilor blocate.
Dezbaterea a fost moderată de Alina Pipidi Mungiu, din partea Societăţii pentru o Românie Curată.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

1 comentariu

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.