Cărţi de alegător degeaba

0
In conformitate cu directiva parlamentului european, legislaţia proprie a unui stat membru prevede reînnoirea cărţilor de identitate ale cetăţenilor.
Termenul de valabilitate al unei cărţi de identitate variază, în funcţie de momentul în care se cere eliberarea. Pentru categoria cetăţenilor care împlinesc 14 ani, cartea de identitate este valabilă 4 ani, dar termenul creşte progresiv, în funcţie vârstă.
Tinerii care au vârsta de 14 ani trebuie să se prezinte la Serviciul Public Comunitar de evidenţă a persoanelor, în termen de 15 zile de la împlinirea vârstei, pentru eliberarea buletinului. Cetăţenii sunt obligaţi să solicite o nouă carte de identitate, dar cu cel puţin 15 zile înainte de data expirării, iar costul schimbării buletinului este de 11 lei.
Cărţile de identitate ale românilor suferă permanent modificări, însă cărţile de alegător rămân în vigoare, deşi nu folosesc la nimic.
Obligatoriu, la ridicarea actului de identitate, cetăţenii primesc şi cartonul de alegător, care nu poate fi substituit cărţii de identitate, la vot.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.