Casierul primăriei Traian, prins că a furat din banii instituției

0

traian

În ultimii ani, în judeţul Ialomiţa s-au înregistrat tot mai multe cazuri de casieri sau contabili ai unor instituţii publice care s-au „înfruptat” din banii cetăţenilor.
Amintim printre aceste cazuri, cele ale casierului de la Primăria Brazii şi a celui de la Axintele, sau a casierei de la Fierbinţi. De asemenea, nu trebuie uitat nici cazul fostei contabile a Primăriei Stelnica, care a folosit banii comunei pentru plata ratelor maşinii personale.
De asemenea, la sfârşitul anului trecut, procurorii din Urziceni l-au trimis în judecată pe numitul Bucur Mădălin Cristian, casierul Primăriei Manasia, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi delapidare. Acesta a anulat din evidenţele electronice chitanţe de depunere şi a editat borderouri în vederea depunerii sumelor către Trezoreria Urziceni, fără ca în acestea să fie înscrise chitanţele eliberate, însuşindu-şi astfel suma de 8.380 lei din gestiune.
Ulterior, la începutul acestui an, un alt funcţionar public a fost prins de către procurori însuşindu-şi bani publici. Este vorba despre o angajată a AJPIS Ialomiţa, care a virat banii de pensii şi alocaţii a 1700 de beneficiari în conturile familiei sale.
Deşi credeam că atât de multe trimiteri în judecată i-ar mai tempera pe hoţii de bani publici, ne-am înşelat. Săptămâna trecută, un alt casier din judeţul Ialomiţa a fost trimis în judecată pentru că a băgat mâna în gestiunea primăriei la care lucra.
Este vorba despre Stanciu Vasilică, fost casier al Primăriei Traian. Conform unor surse neoficiale, acesta şi-ar fi însuşit pe parcursul anilor 2013 – 2014 suma totală de aproximativ 20.000 de lei. Pe parcursul anului 2013, Stanciu Vasilică şi-ar fi însuşit suma de 8.000 lei, însă a fost descoperit la scurt timp de către contabila primăriei. Casierul a acoperit imediat prejudiciul, spunând că a fost o rătăcire de moment. Astfel, a rămas pe funcţie în continuare şi la scurt timp după aceea şi-a reluat prostul obicei. A doua oară, prejudiciul a fost descoperit de către Curtea de Conturi care a sesizat parchetul. Prejudiciul produs în 2014 a fost de aproximativ 12.000 lei şi nu a mai fost acoperit. Până la finalizarea definitivă a procesului, Stanciu Vasilică a fost mutat pe o altă funcţie, unde nu mai are de-a face cu banii.
Cătălin Frangulea, Tribuna Ialomiței

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.