Catedrala Episcopală din Slobozia a primit două miliarde de lei vechi pentru finalizarea picturii exterioare

6

foto: Florin Floreanu

Banii au fost alocaţi din bugetul propriu al judeţului Ialomiţa, care a înregistrat luna trecută un surplus de venituri din încasarea unei redevenţe de 8 miliarde de lei pentru terenurile concesionate în zona Gura Ialomiţa-Giurgeni.
Preşedintele Silvian Ciupercă a precizat în şedinţa consiliului judeţean că Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor se pregăteşte de sfinţirea celui mai important locaş de cult din Eparhie şi a solicitat sprijin financiar pentru finalizarea lucrărilor de pictură exterioară.
Bugetul judeţului înregistrează un deficit de 53 de milioane de lei.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

6 comentarii

 1. Dragi consilieri, va doresc sa ajungeti la biserica. Sa nu bagam bani, Doamne fereste! In spitalul judetean sau pe unde e mare nevoie, dati popilor pentru ilozoria influemta pe care o au asupra prostimii, curve de politicieni ce sunteti!

 2. cum sa dai atatia bani unor nenorociti de preoti care stiu sa fure si sa insele lumea cu slujbele lor .Niste milogi care ar trebui batuti pentru faptele lor.Sunt mai ceva ca cei care cersesc in strada.Betivi,curvari…faceti cercetari si veti afla.daca nu le dai nu te baga in seama..pana cand vreun enorias il va bate pe un preot.sa de-a Dumnezeu.

 3. credinta e un dar pe care doar unii il au… restul sunt clevetiri, invidie si scenarita. ca din acest tablou fac parte si unii preotii, e o discutie… dar a pune egal intre divinitate, preotime si politicieni e doar o chestie simplista, ca tot ceea ce se intampla in Romania. Nimic durabil, doar desertaciune. iar pt asta sunt responsabili in primul rand politicienii carora nu le-ar strica sa mearga mai des pe la biserica.

 4. Biserica are rolul ei. Cateodata chiar e nevoie de “frica de Dumnezeu” pentru a nu fura, ucide, barfi, minti etc.
  Totusi, in ultimii 20 de ani biserica are profit mai mare decat multe companii si regii. I s-au retrocedat terenuri, paduri, cladiri. Poate ca erau nevoie de acesti bani pentru a se infiinta locuri de munca,mentinerea spitalelor, moderanizarea scolilor. Judetul este la pamant. Doamne iarta-ma!

 5. Se duc in prag in alegeri, nici o grija. Da bine sa fie vazuti pe acolo. Romania este pe hartie un stat de drept fara o religie de stat dar ceea ce se intampla cu BOR e scandalos. Este un cult autonom dar este finantat din banii publici. Are o avere imensa si face afaceri de miliarde fara a plati taxe. Incaseaza bani de la enoriasi pt. orice serviciu in conditiile in care serviciile alea se desfasoara in mare parte cu bani de la bugetul de stat. Politicienii Bisericii au nesimtirea de a cere bani permanent in conditiile in care au zeci de milioane de euro profit pe an si in care statul nu are bani pentru servicii esentiale (educatia, sportul sau sanatatea).
  Manualele scolare indoctrinareaza religioasa copiii de toate varstele promovand intoleranta religioasa. Pentru cei curiosi:
  http://www.asur.ro/noutati/manualele-scolare-indoctrinare
  Cand vom avea un politician (sau un partid) care sa faca ceva in privinta acestor anomalii o sa-i sustin din toata inima. Va trece mult timp.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.