Cauză comună, drumuri separate

0
Separat, parlamentarii din opoziţie ai judeţului fac front comun şi îl bombardează cu interpelări, declaraţii şi scrisori deschise pe ministrul sănătăţii, pentru salvarea de la închidere a spitalului din Ţăndărei.
Deputatul liberal din colegiul 1 Ialomiţa, Cristina Pocora, apreciază că  desfiinţarea Spitalului Orăşenesc Ţăndărei va însemna practic condamnarea la moarte a bătrânilor din comunitate şi din zonele limitrofe, dat fiind că aceştia nu-şi permit să facă deplasări lungi la spitalele municipale din judeţ.
În plus, spune Cristina Pocora, decizia va obliga personalul medical de specialitate să facă naveta la Slobozia şi Feteşti, în condiţiile în care deplasările  necesită cheltuieli suplimentare din bugetul familiei.

Dincolo de suma argumentelor vehiculată de toţi cei interesaţi ca spitalul din Ţăndărei să rămână funcţional, deputatul social democrat din colegiul 2 Ialomiţa, Marian Neacşu, apreciază că ministrul sănătăţii a omis să respecte Legea privind reforma în domeniul sănătăţii.
Marian Neacşu precizează că spitalele aflate în subordinea autorităţilor administrative publice locale se înfiinţează sau se desfiinţează, se reorganizează şi se restructurează prin hotărâre de Guvern iniţiată de instituţia prefectului sau consiliului judeţean, doar cu avizul Ministerului Sănătăţii.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.