Cazacu interzis la alegerile locale!

13

foto: Florin Floreanu

PDL Ialomiţa a rămas fără candidat la Consiliul Judeţean.
Instanţa a admis contestaţia Uniunii Social Liberale privind candidatura lui Marinică Cazacu la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean.
Iniţial, Tribunalul Ialomiţa a respins contestaţia USL privind candidatura lui Marinică Cazacu la alegerile locale. Ulterior, cauza a fost repusă pe rol, iar astăzi instanţa a admis motivarea Uniunii Social Liberale privind incompatibilitatea preşedintelui PDL Ialomiţa de a candida. Argumentul invocat a fost că Marinică Cazacu nu a încheiat raporturile juridice în calitatea sa de înalt funcţionar public, odată cu suspendarea din funcţia de prefect al judeţului. Concret, preşedintele Cazacu ar fi trebuit să-şi dea demisia, nu doar să-şi suspende activitatea.
Conform prevederilor legale, înalţii funcţionari publici pot candida la o funcţie de demnitate publică numai după încetarea, în condiţiile legii, a raporturilor de serviciu.
Tot în calitate de înalt funcţionar public, titularului funcţiei de prefect îi este interzis să facă parte dintr-un partid politic sau alianţă politică, iar la data depunerii candidaturii pentru funcţia de consilier judeţean, Marinică Cazacu îndeplinea funcţia de preşedinte al Partidului Democrat Liberal şi al Alianţei pentru Ialomiţa, încălcând prevederile legale invocate.
Într-o declaraţie anterioară acestui verdict, Marinică Cazacu a precizat că el şi-a înaintat demisia din funcţia de prefect în termenul legal pentru a putea candida.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro


13 comentarii

 1. Pentru cunoscatori : n-au fost in stare sa calculeze cele 50 de zile…dar, cel mai grav, n-au stiut ca demisia nu echivaleaza cu incetarea raportului de serviciu in cazul unui functionar public…Ce fel de juristi/avocati or avea prin PDL IL sau noua API ?..a la mariniCA CAzacu….Respect pentru Curtea de Apel Bucuresti…rusinica Tribunalului Ialomita

 2. cred ca va bucurati un pic cam repede…ramane de vazut…nu a facut atatea sacrificii ca sa piarda…poate ne trezim cu un otv-ist la cji…oricum nu e mare diferenta fata de ciuperca! nu ne poate fura nimeni mai mult, nu poate fi nimeni mai ineficient ca stimatul domn ciuperca…dar probabil ca sunteti niste psd-ei care au prins in sfarsit glas!

 3. Felicitari pentru fotografie..a fost obtinuta prin rotirea spre dreapta, cu un simplu clic, a “originalului” ?..sunteti adevarati

 4. Nu mai scapam judetul de ciuperca otravita? Iar 4 ani in care nu va face absolut nimic individul asta? Cand il votati oare va ganditi daca a facut ceva pentru fiecare din noi, ca locuitor al acestui judet? El nu a facu nimic nici macar pentru orasul lui, unde a lasat vacile pascand in parc,cand si-a incetat mandatul de primar si boschete cat in padurile virgine.Si sa faca ceva pentru un judet? Stiti ca Ialomita are cel mai scazut nivel de trai din UE, dar se mandreste cu un tovaras presedinte atat de dezinteresat de cetatenii ialomiteni, dar extrem de disperat de propria sa persoana si de cultul personalitatii. Voi vota cu oricine altcineva dar nu cu aceasta creatura.

 5. o decizie ciudata a Curtii de Apel, dar ne-am obisnuit cu deciziile ciudate in anii electorali.
  In legea 67 nu zice nimic de vreo restrictie, in legea 188 zice ca inaltii functionari nu au voie sa candideze, deci era pasibil de sanctiune pe 188, nu pe 67. practic i-au restrans mocofanului dreptul constitutional de a fi ales.

 6. am o idee: sa il puna pe paros sa participe la sefia CJI, ca asa poate nu mai intra in psd dupa bursa zvonurilor. dupa ce l-au injurat, hulit etc acum vor sa il primeasca in randurile lor. frumoasa este politica asta…….

 7. In lipsa unei oferte de prestigiu,cu si fara Cazacu,Ciperca castiga CJI,si o sa fie cel mai dificil mandat al lui.Daca se gandeste doar la faptul ca-i trebuie mandatul ca sa iasa la pensie si sa-si scrie” memorabile” memorii ,are o mare problema sau o sa aiba .Daca pana acum nu a vrut sa auda despre fondurile europene,in mandatul urmator ii vom face batranetile stresante,si, daca tot nu vrea decat mici ciupeli pentru judet se poate apela la “Institutia suspendarii”.Am avut rabdare ,acum avem vointa!

 8. Pentru ,,cunoscatorul jean”: cine crezi ca are de castigat cel mai mult in urma depunerii contestatiei? Uite, azi ma simt generos si iti dau un pont, ca sa ghicesti raspunsul: gigi petre ramane prefect, ca tot a fost el liberal pe vremuri, emilian si alti doritori de-ai lui martin raman pe tusa, sa-l sustina la cji pe ciuperca! Ha, ha, ha!

 9. Este rasplata data de didvinitate impotriva intentiei tractoristului de a scoate din randurile functionarilor publici un fost contracandidat la alegerile locale din Ion Roata, in vremea cand era prefect.

 10. aceeasi treaba solutii diferite in aceeasi zi musat emil prefect de calarasi a castigat contra pnl la curtea de apel a demisionat din functia de prefect pe 29 aprilie si a fost in functie uitativa pe situl curti de apel,contestatie depusa de pnl la calarasi respinsa ,recurs la curtea de apel si este iar respinsa ,irevocabila.in ce tara traim?doua spete asemanatoare cu doua decizii diferite!rusine ciuperca!castiga pe campul de lupta nu prin marsavi!

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.