Căzăneşti a redevenit comună

3

_DSC4072

În urma referendumului local de ieri, locuitorii au decis renunţarea la statutul de oraş în favoarea celui de comună. Pragul electoral, scăzut la 30% plus unu, a fost atins încă de la ora 19.30, cu 3 ore şi jumătate înainte de închiderea urnelor, stabilită prin noua lege la ora 23.
Din cei aproape 3.000 de electori înscrişi pe listele de vot, la urne s-au prezentat 964, suficienţi ca localitatea să redevină comună.
Strategia statului acasă nu a mai funcţionat de data aceasta, când cvorumul de participare a scăzut la 30% plus unu şi aproape toţi au fost ,,pentru“.
Primarul Stelian Traian apreciază că rezultatul reprezintă voinţa locuitorilor dar reprezintă un uriaş pas înapoi pentru comunitatea ialomiţeană:
audio Stelian TRAIAN
Căzăneştiul a fost ridicat la rangul de oraş în 2004, alături de Amara şi Fierbinţi Târg.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

3 comentarii

  1. S-a ales sa devenim comună și să dăm cu piciorul la cei 40 miliarde de ei , bani cu care se putea asfalta străzile ! În 11 ani s-au alocat fonduri aferente unei comune ! Acum când legislația, legea bugetului s-a schimbat, iar grila bugetară a permis sa avem fondurile unui orașel în dezvoltare ( 40 miliarde Căzănești , fata de maxim 15 miliarde celelalte comune), s-a hotarât că nu ne trebuie acești bani ! Asta se vrea la Căzănești ! Lucrurile nu se fac bătând din palma ! Slobozia , Urziceni, Tăndărei, Fetești, ce erau înainte ? Niște machernițe ! Uitați-vă acum ce orașe frumoase și infloritoare !

    Oricum, transformarea în acte a localităţii din Oraș în Comună este de durată, pentru că trebuie modificată legea administrării teritoriului, trebuie sa fie aprobat de Ministerul Afacerilor Interne, de Guvern !

    Că să susții ceva , să susții schimbarea localitații din Oraș în Comună trebuie sa fii un bun gospodar, să fii un exemplu oamenilor, să ai o casă frumoasă și îngrijită ! Cine da exemplu ? Cel care a făcut campania de referendum ? Anatol Ghilea ? Ghiocel ? Cum arată casa și gradina celui ce a făcut campanie ? Casa și curtea lui Anatol Ghilea , Ghiocel arată foarte urat ! Cade casa pe EL ! Ce casă frumoasă și ingrijită era pe vremuri ! Casa Domului Profesor Ghilea !

    Trebuie să ne mergem înainte, să progresăm, să tindem spre nou și frumos ! De fapt se vrea un regres , un pas mare înapoi ! Trebuie sa evoluăm , nu să stagnăm !

    Traiasca Ghiocel ! Votati primar pe Ghiocel ! O să ne ducem de râpă !

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.