Cazul angajaților cu convenție la spitalul județean – la latitudinea procurorilor

0

spitalul-judetean-de-urgente-slobozia

Cazul celor peste 100 de salariaţi ai spitalului judeţean de urgenţe din Slobozia angajaţi prin convenţie civilă, contrar codului muncii, se află pe masa procurorilor care vor decide dacă angajatorul va fi cercetat penal pentru muncă la negru sau nu.
Conform unui comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial de Muncă Ialomiţa, între persoanele care au prestat activitate în baza convenţiilor de prestări servicii şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia au existat raporturi de muncă pentru care se impunea încheierea de contracte individuale de muncă.    
În apărarea sa, angajatorul invocă  Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii care precizează că “ în situaţia în care spitalul public nu are personal propriu sau personalul angajat este insuficient, pentru acordarea asistenţei medicale corespunzătoare structurii organizatorice aprobate în condiţiile legii, poate încheia contracte de prestări servicii pentru asigurarea acestora”.
Conform prevederilor legale în vigoare, persoanele fizice neautorizate pot presta activităţii în baza convenţiilor sau contractelor civile,  în condiţiile în care îndeplinesc cumulativ două din  următoarele condiţii: are caracter ocazional, exclude subordonarea prestatorului muncii faţă de beneficiarul acesteia şi nu se realizează în timp prin prestări successive, ci o singură dată.    
Documentele de control au fost transmise spre analiza organelor de cercetarea, care urmează să decidă dacă angajarea celor 103 persoane pe baza convenţiei civile, şi nu prin contract individual de muncă, constituie sau nu o faptă penală.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.