Cazul de Sudiţi – în evaluare la DGASPC

0

FLR_0169

Cazul de la Sudiţi, în care o familie cu 4 copii locuiau în condiţii mizere, iar vecinii reclamau că mama şi odraslele ei sunt supuse la rele tratamente de către capul familiei, se află în evaluarea specialiştilor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Pentru Protecţia Copilului.
Imediat după mediatizarea cazului, mama şi copiii din Sudiţi au fost luaţi într-un centru de plasament. Deocamdată, specialiştii nu confirmă acuzaţia de incest dintre mamă şi băiatul cel mare, de 14 ani, dar există indicii că părinţii ar fi întreţinut relaţii sexuale în faţa copiilor.
Separat de familie, tatăl copiilor vine în fiecare zi la Direcţia pentru Protecţia Copilului pentru a convinge că este un părinte responsabil, iar familia trebuie reîntregită. În momentul anchetei jurnalistice, femeia ne-a cerut ajutorul pentru a scăpa de bătăi, în timp ce vecinii susţin că bărbatul cere copiii doar pentru a încasa de pe urma lor banii statului, în jur de 1700 lei. Mama şi copiii au mai fost luaţi într-un centru de plasament în urmă cu câţiva ani, dar la insistenţele tatălui s-au reîntors acasă. Singura care a refuzat să mai locuiască în familie a fost fata lui Pavel Vasile. Adolescenta se află într-un centru de plasament la Feteşti, unde merge şi la şcoală.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.