Cei mai cei

0

Cei mai constiinciosi electori ialomiteni locuiesc in Platonesti. Comuna s-a inregistrat cu o prezenta de 84% de cetateni cu drept de vot prezenti duminica la urne. Tot la Platonesti, candidatul Traian Basescu a obtinut procentul cel mai bun din Ialomita, de 72%, fata de 28 % cat a adunat Mircea Geoana in localitatea de langa Tandarei. Aici, la sectia speciala din statia CFR au votat 141 de alegatori dintre care 13 pentru Mircea Geoana si 128 pentru Traian Basescu.

Un scor in oglinda, cu procent foarte mare la Mircea Geoana, de 73% s-a inregistrat la Moldoveni, unde Traian Basescu a cumulat numai  27% din optiunile electoratului, prezent in procent de 72% la urne.

Prezenta foarte buna la urne, de peste 70%, s-a inregistrat si la Cosambesti, Albesti, Marculesti, Suditi, Buesti si Sarateni. In niciuna dintre aceste localitati insa, diferenta de scor dintre cei doi candidati nu a fost mai mare decat dublul scorului unuia dintre ei.

Pentru candidatul social democrat, cel mai mare procent  din optiunile electoratului s-a cuantificat la Barbulesti unde s-a inregistrat si cea mai mica prezenta la vot din judet.

Neinteresati de politica s-au dovedit si locuitorii din Garbovi, unde prezenta la urne a fost de 38%.

In general ialomitenii au votat candidatul sustinut de primarul lor. Exceptii s-au inregistrat la Bordusani, comuna cu primar PSD unde Traina basescu a obtinut un rezultat peste cel al lui Mircea Geoana si la Milosesti, comuna cu primar PDL unde Mircea Geoana a obtinut cu sprijinul liberalilor din localitate un procent peste cel al lui Traian Basescu.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.