Centre de vaccinare antipandemică

0

Persoanele neasigurate medical sau fără medic de familie vor avea posibilitatea să facă vacciniul antigripal pandemic în centrele de vaccinare. Direcţiile de sănătate publică au obligaţia de a organiza în regim de urgenţă centre de vaccinare antipandemică în unităţile sanitare, mai ales în cele de boli infecţioase, pentru a creşte rata de vaccinare în această perioadă de plin val pandemic. Centrele sunt destinate în special persoanelor neasigurate sau care nu se află în evidenţele unui cabinet de medicină de familie.

Într-o teleconferinţă cu reprezentaţii direcţiilor de sănătate publică judeţene, secretarul de stat Adrian Streinu Cercel a fost informat că stocurile de vaccin gripal pandemic transmise în teritoriu au fost epuizate şi s-a cerut suplimentarea acestora cu peste 120.000 de doze.

Profesor–doctor Streinu Cercel atrage atenţia că atat în unităţile sanitare, cât şi în cabinetele de medicină de familie este obligatorie purtarea echipamentului de protecţie. De asemenea, în spitale este necesară asigurarea asistenţei medicale specifice, asigurarea stocurilor de medicamente antivirale şi a medicamentelor antibiotice cu spectru larg.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.