Centrele de permanenţă medicală rămân la stadiul de ipoteză în Ialomiţa

0

Casa judeţeană de Sănătate a rezervat fonduri pentru funcţionarea acestora, iar medicii de familie sunt sceptici în viabilitatea proiectului.

Preşedintele Casei, Mihai Geantă, spune că la nivelul judeţului sunt prevăzute spre înfiinţare 5 centre de permanenţă pentru care primăriile au alocat spaţii, dar medicii sunt dezinteresaţi de această posibilitate de lucru.
La rândul lor, medicii de familie spun că amână asocierea într-o reţea de permanenţă pentru că au rezerve la plata serviciilor prestate prin aceste centre medicale.
Preşedintele Asociaţiei Judeţene a Medicilor de Familie, Mihai Lungu, apreciază că asigurarea permanenţei în anumite localităţi, mai degrabă consumă fonduri, decât oferă asistenţă medicală calificată:
audio MIHAI LUNGU
Teoretic, logica înfiinţării centrelor de permanenţă este degrevarea Unităţilor de Primire a Urgenţelor de cazurile mai puţin grave, cu principal efect o dublă economie la cheltuielile spitalelor şi ale ambulanţei. Practic, temporizarea unor cazuri în centrele de permanenţă şi apoi transferarea acestora la spital, determină o creştere a consumului de fonduri.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.