Centrul de transfuzii la perfuzii

0

Lipsă de spaţiu la Centrul de Transfuzie
Directorul Centrului Judeţean de Transfuzii acuză conducerea Consiliului Judeţean Ialomiţa de rea-voinţă în privinţa extinderii spaţiului de donare, recoltare şi prelucrare a produselor sanguine.
Spaţiul actual al Centrului a devenit neîncăpător pentru aparatele achiziţionate în ultima perioadă şi sunt ţinute pe holul instituţiei.
Directorul centrului de donări, medicul Cristiana Stoian, ameninţă că va duce următoarelor frigidere pe care centrul le va primi, la Consiliului Judeţean.
audio CRISTIANA STOIAN
În urmă cu trei luni, centrul judeţean de Transfuzii s-a înnoit cu un aparat de control bacteriologic şi o bancă de sânge, alături de un congelator care ajunge până la minus 40 de Grade.
Istoria neînţelegerilor de la transfuzii
Istoria neînţelegerilor dintre reprezentanţii Consiliului Judeţean Ialomiţa şi ai Centrului de Transfuzii din Slobozia este veche de trei ani şi derivă din dubla comandă pe care o are instituţia. Centrul de transfuzii este subordonat Ministerului Sanatatii si functioneaza intr-un spatiu al Consiliului Judetean.
Vicepreşedintele Ioan Martin spune că Ministerul Sănătăţii s-a dovedit un partener neserios în relaţia cu Consiliul Judeţean, pentru că nu s-a achitat de obligaţiile asumate privind dotarea corespunzătoare a Unităţii de Primire Urgenţe şi finanţarea Centrului Medico-social de la Fierbinţi.
Reprezentantul Consiliului Judeţean a mai precizat că extinderea centrului de transfuzii este condiţionată de instalaţiile şi reţelele existente în spaţiul din imediata apropiere a spitalului judeţean.
Ciupercă respinge acuzaţiile
Preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa respinge acuzaţiile Cristianei Stoian şi dezaprobă maniera prin care medicul de la Centrul Judeţean de transfuzii înţelege să conlucreze cu autoritatea locală.
Silvian Ciupercă spune că discuţiile pe tema modernizării spaţiului pentru donarea de sânge sunt în impas din cauza lipsei de coerenţă în demersurile administrative din partea Institutului Naţional de Transfuzii.
audio SILVIAN CIUPERCA
Discuţiile pe tema lipsei de spaţiu la Centrul Judeţean de Transfuzii din Slobozia şi solicitarea unei construcţii noi au apărut în urmă cu doi ani, imediat după demararea lucrărilor la extinderea Unităţii de Primire Urgenţe, investiţie realizată de Consiliul Judeţean.
Clementina Tudor, Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.