Cereale fara acte

0

Politistii fetesteni si comisarii garzii financiare au confiscat 24 de tone de orz, depistate în trafic cu documente false. Transportul a fost oprit ieri la statia de taxare de pe autostrada Soarelui.

Soferul autocamionului cu remorca a prezentat, pentru cele 24 de tone de cereale, un aviz de însotire a marfii, emis de catre o societate comerciala cu sediul social în municipiul Constanta, catre o alta  societate comerciala din aceeasi localitate si un borderou de achizitie din 19 iulie, conform caruia marfa a fost achizitionata de la o persoana din comuna Luica, judetul Calarasi.

În urma verificarii datelor de stare civila ale persoanei mentionate în borderourile de achizitie, s-a constatat ca acestea nu sunt reale, iar din declaratiile conducatorului auto a rezultat ca orzul a fost încarcat din alta comuna din judetul Calarasi.

În consecinta, politistii de investigare a fraudelor au amendat cu 15 mii de lei  societatea comerciala din Constanta si au dispus masura confiscarii contravalorii cantitatii de 24 tone de orz, în cuantum de 4 mii 800 de lei.

Actiunea “Carausul” declansata la nivel national va continua pe toata perioada campaniei agricole. Echipe mixte, formate din inspectori ai Garzii Financiare – Sectia Ialomita si ofiteri ai Serviciului de Investigare a Fraudelor vor continua sa controleze mijloacele de transport marfa, vizând verificarea legalitatii transportului de produse accizabile, cereale si produse procesate din cereale.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.