Cereale fara acte

0

Politistii fetesteni si comisarii garzii financiare au confiscat 24 de tone de orz, depistate în trafic cu documente false. Transportul a fost oprit ieri la statia de taxare de pe autostrada Soarelui.

Soferul autocamionului cu remorca a prezentat, pentru cele 24 de tone de cereale, un aviz de însotire a marfii, emis de catre o societate comerciala cu sediul social în municipiul Constanta, catre o alta  societate comerciala din aceeasi localitate si un borderou de achizitie din 19 iulie, conform caruia marfa a fost achizitionata de la o persoana din comuna Luica, judetul Calarasi.

În urma verificarii datelor de stare civila ale persoanei mentionate în borderourile de achizitie, s-a constatat ca acestea nu sunt reale, iar din declaratiile conducatorului auto a rezultat ca orzul a fost încarcat din alta comuna din judetul Calarasi.

În consecinta, politistii de investigare a fraudelor au amendat cu 15 mii de lei  societatea comerciala din Constanta si au dispus masura confiscarii contravalorii cantitatii de 24 tone de orz, în cuantum de 4 mii 800 de lei.

Actiunea “Carausul” declansata la nivel national va continua pe toata perioada campaniei agricole. Echipe mixte, formate din inspectori ai Garzii Financiare – Sectia Ialomita si ofiteri ai Serviciului de Investigare a Fraudelor vor continua sa controleze mijloacele de transport marfa, vizând verificarea legalitatii transportului de produse accizabile, cereale si produse procesate din cereale.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj