Cererea şi oferta se întâlnesc greu pe piaţa muncii din Ialomiţa

0

_DSC3245

Agenţia Judeţeană de Ocupare a înregistrat o creştere semnificativă a locurilor de muncă, însă şomerii şi angajatorii se plâng deopotrivă de lipsa perspectivei de dezvoltare, personală sau antreprenorială.
În ciuda distanţei mici faţă de capitală, puterea financiară a firmelor locale este redusă şi, implicit, nivelul de salarizare foarte scăzut.
Nemulţumirea este generală, iar soluţiile ţin de decizii la nivel guvernamental, privind reducerea taxelor pe venituri şi a cheltuielilor cu salariile la stat.
audio MUNCA
Creşterea numărului de locuri de muncă este rezultatul unei campanii de depistare a posturilor vacante pe care Agenţia Judeţeană de ocupare a demarat-o luna aceasta.
Tot în această perioadă creşte oferta de muncă în agricultură şi construcţii. Firmele locale mici reuşesc însă cu greu să fie competitive şi se plâng că taxele cu forţa de muncă sunt prea mari, motiv pentru care aceste slujbe devin sezoniere.
Pe de altă parte, cererea şi oferta se întâlnesc greu pe piaţa muncii din Ialomiţa.
În ciuda creşterii actuale a ofertei de lucru, aceasta acoperă doar 15% din cererea de muncă existentă la nivelul judeţului Ialomiţa.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.