Cinci tineri din oraşul Amara sunt cercetaţi de poliţiştii ialomiţeni pentru tâlhărie

0

Aceştia sunt acuzaţi că în urmă cu două săptămâni au tâlhărit trei persoane în Parcul Tineretului din Slobozia. Trei dintre suspecţi au fost arestaţi preventiv şi încarceraţi în arestul Inspectoratului.

Pe 31 ianuarie, banda de tâlhari l-a ameninţat şi deposedat pe un băiat de 13 ani de telefonul mobil. Băiatul stătea cu prietena pe o bancă din parc iar sub ameninţare, i-a fost sustras telefonul mobil estimat la 1.400 de lei.

Două zile mai târziu, victimă bandiţilor a căzut o tânără de 19 ani care se afla împreună cu un amic în acelaşi parc. Ea a fost acostată de trei indivizi necunoscuţi şi deposedată de telefonul mobil. Pentru intimidarea celor doi, unul dintre agresori i-a ameninţat cu un cuţit, iar pe tânără a  lovit-o cu piciorul în faţă. Pentru a se asigura că victimele nu vor depune plângere la poliţie, suspecţii i-au ameninţat cu moartea.

Ulterior, s-a stabilit că şi amicului fetei, pe care îl cunoscuse pe internet şi cu privire la care nu a putut oferi anchetatorilor date exacte, i-a fost sustras telefonul mobil.

În cadrul investigaţiilor şi cercetărilor efectuate cu privire la cele două fapte, poliţiştii au reuşit identificarea făptuitorilor, în număr de cinci, toţi din oraşul Amara, cu vârste cuprinse între 14 şi 20 de ani, dintre care 4 sunt minori.

Liderul grupului are 16 ani. El şi alţi doi participanţi la comiterea faptelor, un băiat de 16 ani şi un tânăr de 20 de ani, au primit  mandate de arestare preventivă.

Toate cele trei telefoane mobile sustrase, au fost recuperate de la persoanele cărora le vânduseră şi restituite părţilor vătămate.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.