Cine va fi următorul inspector general şcolar?

6

Viitorul inspector general al Inspectoratului Şcolar Ialomiţa va fi tot din Urziceni, conform algoritmului politic convenit la nivel judeţean.
Intens se vehiculează numele lui Viorel Bănescu, directorul şcolii generale “Ion Heliade Rădulescu”. Profesorul de sport se află la conducerea unităţii de învăţământ din luna Mai a anului trecut şi spune că nu i s-a făcut vreo propunere oficială în acest sens. Mai mult decât atât, consideră că este mult mai util sistemului de învăţământ din poziţia pe care o ocupă în prezent: “Pot doar să dezmint aceste zvonuri. Nici nu-mi doresc şi nici nu am fost contactat oficial pentru ocuparea unei astfel de funcţii”, a precizat profesorul de sport de la Şcoala 2 din Urziceni.
Pe lista neoficială a posibililor succesori ai fostului inspector general Stavăr Ilie se mai află inspectorul de istorie Ştefan Grigorescu şi directoarea Grupului Şcolar “Sfânta Ecaterina”, Sultana Ioniţă.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Distribuiți
Articolul precedent
Articolul următor

6 comentarii

 1. Felicitari d-lui Banescu! Judetul are nevoie un de om ca d-lui. Trebuie sa desavarseasca opera d-lui Stavar! E si pacat sa n-o faca, pentru ca POATE si, mai ales, isi DORESTE asta. E adevarat, si d-l Grigorescu are competentele necesare, dar nu intotdeauna doctoratul poate bate sprijinul partidului! Oricum, lucrurile vor merge foarte bine si mai departe, daca nu chiar mai bine!

 2. Varianta Grigorescu , da e viabila. E un om pregatit, poate in acest judet e singurul care produce carti interesante. Imaginea inspectoratului dupa o perioada de gafe monumentale ar avea de castigat. Cu Sultana iar e o varianta buna ca are bani si in alegeri e bine sa ai oameni…politici. NU?
  In ceea ce priveste pe “Banel” o fi bun ca profesor de sport sau direcor, dar sa fim seriosi. E vorba de palarie. Dar na, la PDL totul e ciudat.

 3. “Banel” e un sportiv bun. Ce aveti cu el? Si daca e palaria prea mare isi cheama invatatoarele in linia de fund/asi, ca el altfel fuge de pe teren de frica atacantilor! Hai, mai pune si o Constitutie cr(a)(u)cis si gata, fuge si dracul de atata competenta! E misto tabloul, oricum! Bahta delo delo, parca?!?

 4. Oameni buni adevarul ca numirea pe criterii politice aduce monstrii la conducerile institutiilor. E cumplit. Nu se mai tine cont de nimic. Numim directori si inspectori numai pe baza politica. E jaleeee.
  Marturisesc ca, cred in varianta Barcari- Grigorescu. Sunt oameni vechi in inspectorat si cu viziune scolara, sper ca nu politica.

 5. Uitati exemplu (nu dintre cele mai mari ale locului) de monstruozitate:
  O metoda de combatere a absenteismului: tu, ca director, daca vezi ca sunt elevi cu tendinte de abandon, ca sa pari mai proaspat, mai uscat, ii chemi pe pusti la tine si le pui in vedere ca trebuie sa plece. Asta daca nu scrii direct in catalog “retras de la scoala”, ca sa dai bine in fata ISJ ca tu nu ai abandon. De fapt, este abandon incurajat, sub semnatura parintilor, obtinuta prin constrangere. Copiii aceia au abandonat scoala, la urma urmei, caci nu e vorba de transfer (adica frecventeaza alta scoala), ci e “retras”. Ce parere are doamna insp. general de asta? La d-ei, pe judet, apar ACESTI COPII CA NESCOLARIZATI!!! Smecheria unui director (Urziceni) este piatra de moara de la gatul ISJ. Ia verificati cate cazuri sunt! Destule!

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.