CJI în instanţă cu ministrul sănătăţii

0

Preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa a înaintat o plângere la Curtea de Apel Bucureşti pentru anularea parţială a ordinului ministrului sănătăţii, prin care reduce numărul de paturi de spital la nivelul judeţului.
Silvian Ciupercă reclamă desfiinţarea abuzivă a 136 de locuri din spitalele judeţului, în condiţiile în care, după numărul de paturi din reţeaua sanitară, Ialomiţa este pe penultimul loc în ţară.
Demersul ajută intenţia unei clinicii bucureştene de a privatiza spitalul Ţăndărei, pentru care autorităţile locale s-au asociat.
Preşedintele Ciupercă a precizat în cadrul emisiunii Agenda Publică de la Radio CAMPUS că asocierea va funcţiona numai dacă, de la 1 iunie, firma din Bucureşti obţine contract de finanţare cu Casa Asigurărilor de Sănătate.
Tot la Curtea de Apel Bucureşti a contestat şi Primăria Ţăndărei ordinul ministrului sănătăţii, pentru retragerea dreptului de a încheia contracte cu Casa de Sănătate. În Ialomiţa, media paturilor este de 2,68 la mia de locuitori, faţă de 6,03 cât este la nivel naţional.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.