Clientelismul din sistemul de sanatate

0

Conducerea Centrului Judeţean de transfuzii rupe tăcerea şi acuză directoratul Institutului Naţional de transfuzii de clientelism şi conflict de interese.

Medicul Cristiana Stoian a dezvăluit, pentru ascultătorii Radio CAMPUS, maniera preferenţială în care Bucureştiul tratează centrele judeţene. Aşa se face că soluţia avansată de la Slobozia, privind restructurarea centrelor care nu-şi justifică prin rezultate activitatea, este trecută cu vederea, iar rectificările bugetare îi afectează numai pe cei care muncesc.

Acuzele privind directorul Institutului Naţional de Transfuzii sunt completate cu conflictul de interese în care se află Mihaela Hoinărescu, al cărui soţ, desi poartă alt nume, are trei firme cu activitate în sectorul medical. Aşa se face că în conturile NOVALMED ajung în mare parte fondurile de la transfuzii, destinate pentru achiziţia de materiale sanitare.

Din totalul centrelor de transfuzii din ţară, după numărul de donatori înregistraţi, o treime nu-şi justifică activitatea. În grevă sunt doar Centrele din Ialomita şi Oradea.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.