Cod galben de caniculă în toată ţara, de azi până duminică

0

Meteorologii anunţă vreme caniculară, şi timp de patru zile indicele de confort termic se va situa peste pragul critic de 80.
Zilele extrem de călduroase necesită aplicarea anumitor măsuri de prevenire cum ar fi amplasarea corturilor în oraşe pentru acordarea măsurilor de prim ajutor şi respectarea sfaturilor medicale. Astfel în următoarele zile când în judeţ termometrele vor indica peste 35 de grade celsius este recomandat consumul zilnic de lichide între 2,5 – 3 litri, fără a aştepta să apară senzaţia de sete. Trebuie să consumăm un pahar de apă la fiecare 15 – 20 de minute.
pentru o bună funcţionare a organismului pe timp de caniculă, trebuie să consumăm, de asemenea, cât mai multe fructe si legume proaspete care conţin o mare cantitate de apă, cum ar fi: pepene, prune, castraveţi sau roşii. Este bine de ştiut că o doză de iaurt produce aceeaşi hidratare ca şi un pahar de apă.
Pe parcursul zilei este bine să facem duşuri călduţe, fără a ne şterge de apă, iar dacă avem aer condiţionat, aparatul trebuie reglat astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura de afară, iar filtrele aparatului să fie bine curăţate.
În acelaşi timp medicii ne sfătuiesc să evităm expunerea excesivă la soare, care se asociază cu un risc crescut de a dezvolta cancer de piele.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.