Cod ROȘU în Ialomița !

3

Picture 1317

S-a emis o avertizare de COD ROȘU pentru 6 județe din sudul țării, printre care și Ialomița.

Intre orele : 15:00 si 22:00
In zona : judeţele Brăila, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea.
Se vor semnala : intensificări ale vântului, cu rafale de peste 85 km/h, ninsoare abundentă, zăpadă puternic viscolită şi troienită, vizibilitate redusă spre zero. Observaţii: până la ora 12, în toată zona avertizată, vântul şi ninsoarea au fost în intensificare progresivă.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit astăzi, 29 ianuarie a.c., ora 13.00, la sediul Instituţiei Prefectului – Judeţul Ialomiţa, ca urmare a faptului că, în intervalul orar 15.00 – 22.00, va intra în vigoare o avertizare COD ROŞU de vreme severă.

În conformitate cu avertizarea meteorologică emisă de A.N.M., şi în judeţul Ialomiţa, vor fi rafale ale vântului de peste 85 km/h, va ninge abundent, iar ninsoarea va fi puternic viscolită şi troienită, iar vizibilitatea va fi redusă, spre zero.

Gruparea Operativă pentru Situaţii de Urgenţă va fi compusă începând de la intrarea în vigoare a codului roşu, numai din factori de decizie de la nivelul fiecărei autorităţi din componenţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Domnul prefect, în calitate de Preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a solicitat Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, suplimentarea cu un număr de trei utilaje tip freză, pentru asigurarea urgenţelor pe drumurile judeţene şi comunale.

La această oră poliţiştii au închis temporar circulaţia pe toate tronsoanele de drumuri naţionale şi judeţene.

3 comentarii

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.