Comemorarea eroilor revoluţiei

0

Eroii revoluţiei vor fi comemoraţi astăzi la Slobozia în Piaţeta din Centrul Civic al oraşului, începând cu ora 11 şi 45 de minute.
Lista martirilor din Ialomiţa, morţi în Decembrie 1989 este scurtă şi cuprinde 9 nume. Adrian Cilibeanu, de 25 de ani, era electrician la Vulcan şi a fost împuşcat în inimă pe 23 decembrie la Televiziune. Gheorghe Coman din Săveni era frigotehnist, avea 20 de ani şi a fost împuşcat în inimă de o patrulă pe 31 decembrie la Călăraşi. Alt Erou este Stan DECU, în vârstă 28 de ani, un constructor care a fost împuşcat pe 24 decembrie la Slobozia.

Pe lista eroilor ialomiţeni este şi Dragomir Hîj, de 32 de ani, de loc de la Podul Iloaiei din Iaşi, care a murit pe 22 decembrie în zona Radio difuziunii Române. Erou martir a devenit şi Iancu Nedelcu, un pensionar de 65 de ani din Slobozia care a fost împuşcat în casă, pe 24 decembrie. Împuşcat la Slobozia pe 24 decembrie a fost şi Iancu Sârbulescu, de 29 de ani, locotenent major de securitate care a murit sub tirul focului tras de colegii din miliţie.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.