Comisarii gărzii financiare Ialomiţa au confiscat 30 de miliarde de lei vechi

0

Comisarii gărzii financiare Ialomiţa au confiscat de la o societate agricolă din Ilfov 30 de miliarde de lei vechi. În urma anchetelor privind achiziţiile de cereale făcute de firmă anul acesta, s-a apreciat că banii sunt rodul unor acţiuni de evaziune fiscală şi întreaga sumă a fost constituită în venit la bugetul de stat. Comisarul şef al Gărzii Financiare Ialomiţa, Petre Ţenea, spune că societatea în culpă desfăşura activităţi ilicite şi s-a aflat într-o relaţie contractuală cu o asociaţiei agricolă din Căzăneşti.
Practic, firma din Ilfov a cumpărat cereale de pe piaţa neagră şi a întocmit documente fictive de achiziţie. Verificarea actelor de provenienţă a cantităţilor de grâu, floarea soarelui, porumb şi rapiţă la Direcţia de Evidenţă a Persoanei şi Centrul Judeţean APIA a demonstrat activitatea ilicită a societăţii. Petre Ţenea precizează că asociaţia agricolă din Căzăneşti a avut cu firma un contract de depozitare pentru 16.000 tone, fără a onora înţelegerea, ceea ce a atras nulitatea documentului.
Comisarii Gărzii Financiare Ialomiţa încearcă acum să reconstituie întreaga activitate a societăţii din Ilfov care în timpul funcţionării s-a sustras de la plata obligaţiilor la stat.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.