Comuna Adâncata este sub risc de inundaţii

1

foto: Florin Floreanu

Atenţionările meteo şi hidrologică anunţă în această seară creşteri semnificative de nivel şi debite pe râul Prahova. Autorităţile au pregătit 7 .000 de saci cu nisip pentru a consolida zidul de apărare al localităţii, acolo unde apa va crea breşe.
Prefectul judeţului, Gigi Petre, spune că, de ieri, situaţia este permanent monitorizată, iar în zona inundabilă, la Adâncata sunt peste 100 de case. Măsurile pentru prevenirea inundaţiilor în Ialomiţa se iau şi în amonte de intrarea râului Prahova în judeţ.
Pe Ialomiţa, nivelul a crescut azi noapte cu un metru, fără a depăşi deocamdată cotele de avertizare.
Prefectul Gigi Petre. Astăzi, în zona Căzăneşti a plouat torenţial şi mai multe gospodării au fost inundate, apa ajungând până la pragurile caselor. De asemenea, toate terenurile agricole de pe marginea drumului naţional Slobozia –Urziceni sunt inundate din precipitaţii.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

1 comentariu

  1. Poate amintim si de barajul care ar trebui sa isi faca datoria in acest sens si de recentele, nenumaratele, incompletele si in final, ineficientele contracte incheiate in vederea reconditionarii sau consolidarii acestuia…

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.