Comunitatea Armână din Ialomiţa se adună sâmbătă pentru dare de seamă şi alegeri generale

4

Manifestările vor începe în ziua de 26 martie la ora 10.30 în ansamblul hotelier Paradis, şi vor culmina cu un spectacol de muzică tradiţională armânească, la restaurantul Select. La această întrunire, reprezentantul armânilor ialomiţeni, Constantin Sărăcăceanu va preda ştafeta unui alt consiliu director.
Comunitatea de armâni numără în Ialomiţa 1.500 de persoane, majoritatea în Slobozia şi Urziceni. Armânii din România fac toate demersurile necesare pentru recunoaşterea statutului de minoritate naţională.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

4 comentarii

  1. Ideea recunoaşterii ca minoritate naţională este complet tâmpită. Cum poţi să vorbeşti de aromâni ca minoritate naţională când aceştia au aceeaşi origine cu a noastră, fiind români din afara graniţelor României?

  2. Miza cred ca e alta: ca minoritate recunoscuta, vor avea un loc din oficiu in Parlamentul Romaniei, pe langa cele obtinute de aromanii inregimentati in alte partide. Adica, privesc cu jind la armeni, care au doua voci puternice in politica romaneasca, pe Vosganian (membru PNL) si Pambuccian (de la minoritati nationale).

  3. Corect mai Citoyen…..jegul ala de Canacheu a fost cu initiativa ….iar opurtunistii viseaza la fonduri europene…..doar ca armanii nu s ciori mondiale si pdlistii s au prins ca nu i loc de prosteala si nu castiga voturi…..e de vina si tanti de la radio FRESH ca nu realizeaza o emisiune cu opiniile documentate referitor la origini si apartenenta armanilor la spatiul carpato dunarean…priviti o ca pe o asociatie culturala ce urmareste pastrarea limbii si a traditiilor….corespondent armanesc al udmr n o sa realizeze grupul de armani pdlisti ….doar se duce dracului pdlul si o sa aiba mai putini membri si decat fara armaneasca.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.