Concursul de creaţie literară ,,Dor fără saţiu’’şi-a desemnat câştigătorii ediţiei cu numărul nouăsprezece

3
Cel mai râvnit dintre trofee, premiul ,,Constantin Ţoiu’’, va ajunge la Feteşti, la Crina Maria Banu, elevă în clasa a douăsprezecea la liceul teoretic ,, Carol I’’ în timp ce premiul acordat de revista ,,Helis’’ i-a revenit unei alte feteştence, Ionela Alina Voicu de la acelaşi liceu.
Premiul ,,Inculeţ Bălan’’ rămâne anul acesta la Urziceni, la Elena Ioana Ivan de la colegiul naţional ,,Grigore Moisil’’.
Secţiunea de poezie îi are pe podium pe Raluca Matei, elevă în clasa a zecea la colegiul naţional ,,Mihai Viteazul’’ din Slobozia, Ana Maria Ioniţă de la grupul şcolar ,,Sfânta Ecaterina’’ din Urziceni şi Tiberiu Cosmin Moise de la liceul de artă ,,Ionel Perlea’’ din Slobozia.

Premiile speciale ale secţiunii de poezie au fost câştigate de Florina Raluca Voiţeanu şi Elena Daniela Năstase de la colegiul naţional ,,Mihai Viteazul’’ , Silvia Toflecică şi Elena Toader de la liceul pedagogic ,, Matei Basarab’’, Alexandra Maria Banu şi Valentin Ionuţ Stoian de la liceul teoretic ,,Carol I’’ din Feteşti, Malvina Corina Adam de la grupul şcolar ,,Al. Ioan Cuza’’ Slobozia şi Mădălina Valentina Vişan de la grupul şcolar ,,Sfânta Ecaterina’’ Urziceni.
La aceeaşi secţiune dedicată poeţilor în devenire, juriul a mai acordat şapte menţiuni pentru: Ancuţa Marinela Ion, Nadia Valentina Trifănescu şi Livia Serena Iordache de la colegiul naţional ,,Mihai Viteazul ‘’ din Slobozia, Florian Sergiu Costea şi Adi Marian Dragomirescu de la grupul şcolar ,,Sfânta Ecaterina’’ Urziceni,  Sorin Gornea de la ,,Carol I’’ Feteşti şi  Valentina Iuliana Chirea de la grupul şcolar ,,Mihai Eminescu’’ din Slobozia.
Slobozeanca Livia Serena Iordache şi-a adjudecat premiul întâi al secţiunii de proză, urmată în preferinţele juriului de către colegul său Mădălin Andrei Nicolae de la colegiul naţional ,, Mihai Viteazul’’ şi Marius Constantin de la liceul teoretic ,,Carol I’’ din Feteşti.
Talentul tinerilor prozatori a fost recompensat de juriul concursului ,,Dor fără saţiu’’ şi cu cinci premii speciale care au ajuns în marea lor majoritate în municipiul reşedinţă de judeţ. Două dintre premiile speciale au ajuns la liceul pedagogic ,,Matei Basarab’’ prin Andreea Păun şi Florentina Roman, alte două la colegiul naţional ,,Mihai Viteazul’’ prin Elena Cristina Vasile şi Emilia Ştefana Locher şi un al cincilea la Feteşti, câştigat de Andreea Ramona Olteanu.
Municipiul reşedinţă de judeţ şi-a mai trecut numele în palmaresul concursului ,,Dor fără saţiu’’ şi prin menţiunile primite la secţiunea proză de către Laura Florina Ghernea şi Ancuţa Marinela Ion de la ,,Mihai Viteazul’’ şi Laura Nedelcu Marcu de la liceul pedagogic ,,Matei Basarab’’. La Feteşti vor ajunge alte două menţiuni obţinute de Andra Elena Chiţu şi Gabriel Cojan, în timp ce Urziceniul şi-a îmbogăţit colecţia de trofee cu menţiunea obţinută de Alina Dumitru de la colegiul naţional ,,Grigore Moisil’’.
Juriul a fost format din profesorul de literatură Ion Văduva, poetul Gheorghe Dobre, poeta Lucia Ştefanovici, scriitorul Alexandru Buleandra şi artistul plastic Nicolae Petrache, si a acordat un număr de 35 de premii şi menţiuni.

Robert Viorel Dincă, www.radiocampus.ro

3 comentarii

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.