Concursul judeţean de creaţie literară ,,Dor fără saţiu’’ şi-a premiat sâmbătă la Urziceni cei mai talentaţi participanţi la cea de-a 18-a ediţie

0

Intrat de mult timp în tradiţia manifestărilor culturale ale toamnei, concursul a reunit în foaierul Centrului Cultural al municipiului Urziceni o parte dintre tinerii liceeni care au trimis pe adresa concursului lucrări la cele două secţiuni: poezie şi proză scurtă.

Secţiunea de poezie a fost câştigată anul acesta de Alexandra Maria Banu, elevă în clasa a unsprezecea la Liceul Teoretic ,,Carol Întâiul’’ din Feteşti, iar premiile doi şi trei au răsplătit efortul de creaţie depus de Florina Raluca Voiteanu de la Colegiul Naţional ,,Mihai Viteazul’’ din Slobozia, respectiv Ana Maria Ioniţă de la Grupul Şcolar ,,Sfânta Ecaterina’’ din Urziceni.

Juriul a premiat şi talentul de prozator al lui Dănuţ Iulian Suhai, elev în ultimul an la Colegiul Naţional ,,Mihai Viteazul’’ din Slobozia, iar podiumul acestei secţiuni a fost completat de Adriana Bodea din Feteşti şi Irina Goşu din Slobozia.

Palmaresul ediţiei 2009 a singurului concurs de creaţie literară organizat în Ialomiţa mai include premiul revistei ,,Helis’’, cu care a fost recompensată Crina Maria Banu din Feteşti şi premiul ,,Inculeţ Bălan’’ care a rămas acasă, la Marina Alina Dumitru, elevă în clasa a unsprezecea la Liceul Teoretic ,,Grigore Moisil’’.

Tot acasă a rămas şi premiul ,,Constantin Ţoiu’’, cel mai important al concursului, cu care juriul a premiat-o pe Ana-Maria Claudia Şelepiuc. Pasionată de călătorii, dar şi de muzica reggae, Ana Maria găseşte în fiecare dintre locurile vizitate şi în oamenii cu care se întâlneşte, posibile subiecte de creaţie.

Profesorul de literatură Titi Damian consideră că premiul câştigat de eleva sa nu e deloc surprinzător, aşa cum nu surprinde nici stilul în care sunt elaborate creaţiile tinerilor aflaţi în 2009 în pragul maturităţii.

Juriul a mai acordat 12 premii speciale şi 34 de menţiuni participanţilor la cele două secţiuni ale ediţiei de anul acesta a concursului ,,Dor fără saţiu’’, organizat fără întrerupere la Urziceni din 1992.

Robert Viorel Dincă

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.