Condiţii speciale pentru vânzarea de lapte crud

0

bbbb

Crescătorii de animale, furnizori de lapte crud, sunt atenţionaţi asupra condiţiilor de mulgere, depozitare şi vânzare a laptelui.
Specialiştii sanitari-veterinari transmit că este important ca laptele să provină de la animale sănătoase, care nu sunt în tratament cu antibiotice sau prezintă răni ale ugerului, ceea ce ar putea altera produsul.
De asemenea, echipamentele de mulgere trebuie să fie menţinute curate, dezinfectate o dată pe zi, iar personalul are obligaţia spălării pe mâini şi braţe, păstrarea curăţeniei şi sănătăţii individuale.
Important este şi ca laptele de la fiecare animal să fie controlat de către responsabilul de muls, în vederea detectării unor caracteristici organoleptice sau fizico-chimice anormale, pentru eliminarea acestuia de la consumul uman.
Conform normelor, laptele trebuie de îndată adus la o temperatură de maximum 6 °C, iar la vânzarea produsului prin intermediul automatelor se impune descrierea şi provenienţa laptelui, data mulgerii, data la care a fost alimentat aparatul, data expirării valabilităţii, plus instrucţiuni de păstrare la domiciliu.
Obligatoriu, automatul va afişa şi numărul de înregistrare sanitar – veterinară, acordat de Direcţia Judeţeană pentru Siguranţa Alimentelor pentru fiecare aparat.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.