Conflict de muncă la combinatul chimic din Slobozia

9

combinat chimic slobozia

Combinatul chimic din Slobozia se află la un pas de declanşarea conflictului de muncă. Sindicaliştii au înaintat o adresă Prefecturii Ialomiţa prin care informează că salariile pentru luna august nu s-au plătit integral, iar principalele instalaţii de pe platforma industrială sunt oprite din lipsa comenzilor.
De asemenea, conducerea CHEMGAS a transmis că intenţionează declanşarea concedierii colective, prin disponibilizarea a 700 de angajaţi.
În urma discuţiilor din Comisia de Dialog Social la care au luat parte atât reprezentanţii patronatului cât şi ai salariaţilor, inspectorii de muncă au apreciat că etapele privind concedierea colectivă au fost sărite, iar primii vizaţi de disponibilizare sunt angajaţii care nu au contribuit la realizarea obiectivelor economice ale unităţii, ceea ce reprezintă un criteriu subiectiv.
Cert este că INTERAGRO a încetat contractul de procesare cu Chemgaz, iar combinatul chimic se află în imposibilitatea de a achiziţiona materii prime de la alţi furnizori din lipsa banilor.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

9 comentarii

  1. @ elena Hai să-ţi traduc…chemgas procesează pentru Interagro….adică Interagro este singurul client al Chemgas!!! Nu cumpără şi nu comandă Interagro….nu se lucră la Chemgas))Dacă Niculae se supără pe autorităţile ce-l hăituiesc prin justiţie…le-o pune şi el in… braţe la stat pe Chemgas cu tot cu datorii şi problemele sociale legate de concedieri…şi-şi vede Ioan de procesele penale…şi alea civile cu divorţ şi partaj)) Adică i se rupe lui Neculae de sindicatul lui peşte…când pe el vor unii să-l priponească şi alţii să-i ia banii,ăia făcuţi din 200 de dolari şi-o ţeapă la tutunul românesc))Nişte securişti se muiesc între ei pe bani…iar muncitorii primesc fără bani))

  2. vai, dănuţ, câtă înţelepciune… şi-o merită muncitorii, nu? cât ei au produs, interagro a vândut, deşteptule, şi chiar a şi încasat, dar de întors banii la chemgaz nu s-au mai întors! de ce crezi isteţule???

  3. Şi ce vină am eu, Heleno???Am zis eu că n-a încasat Interagro? Evident că a încasat şi n-a plătit Chemgasului prestarea…de are Chemgas datorii la stat fără număr ..plus salariile oamenilor…dar dacă autorităţile se mulţumesc doar să pună sechestre asiguratorii….iar sindicaliştii nu prea mai au putere după ce castră Boc codul muncii…asta e,că nici usl nu se grăbeşte să schimbe codul muncii…ce vrei acum,să instig la violenţă?))Eu azi noapte am văzut la tv un reportaj cu averea lui securistu ăsta de Niculae…ce se căca pe el cu casele lui cu arhitectură unicat….avioane şi alte acareturi…i-am umplut frigiderul..şi lui şi nemernicului ce scrise Revoluţie şi Reformă))) Soluţia muncitorilor ar fi protestul spontan..cu tot cu familii şi cunoscuţi—de Unu Decembrie când se vor îmbăia cu mulţimea şmecherii ăştia de la palate)))Acu’ eşti mulţumită, Lenuţo=??

  4. Aveti dreptate amandoi! Nu va mai certati ca nu obtineti nimic. Vinovat este Guvernul care nu incurajeaza industria. Au distrus si furat tot: fabrici, uzine, agricultura, paduri, spitale, etc.
    Ne mai intrebam de ce se moare in Romania? De stress!
    Se aduce ingrasaminte din Bulgaria in Slobozia! E de rasul curcilor!

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.