Conservarea potenţialului terapeutic al lacului Amara

0

La 5 ani de la implementarea unor proiecte de dezvoltare la Ţăndărei şi Amara, consilierii judeţeni au aprobat, conform procedurii, utilizarea şi exploatarea investiţiilor realizate din fonduri PHARE.
Obiectivele, de realizare a infrastructurii pentru alimentare cu gaze în zona industrială Ţăndărei şi modernizarea infrastructurii pentru conservarea potenţialului terapeutic al Lacului Amara, au depăşit faza de supervizare a finanţatorilor şi au trecut în controlul autorităţilor locale.
Preşedintele Silvian Ciupercă a precizat că proiectele au fost derulate într-o perioadă de bună colaborare a Consiliului Judeţean Ialomiţa cu Guvernul României.
Proiectele de la Ţăndărei şi Amara au avut finanţări de peste 13 milioane de lei fiecare, sume care includ şi o contribuţie a Consiliului Judeţean, în cuantum de aproape 4 milioane de lei.
Referitor la conservarea potenţialului terapeutic al Lacului Amara, consilierul judeţean PDL Ion VEDE a atras atenţia asupra lucrărilor care se fac pe malurile apei, cu impact direct asupra proprietăţilor naturale ale zonei. Ion VEDE a mai precizat că nămolul sapropelic de la Amara nu se regenerează, iar scăderea salinităţii prin pătrunderea apelor dulci afectează tocmai calitatea terapeutică a lacului. El a cerut executivul Consiliului judeţean să atragă atenţia primarilor pe a căror rază administrativă se întinde Lacul Amara, că au obligaţia să protejeze mediul nealterat.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.