Consilierii democrat-liberali fac astăzi o nouă încercare de reunire a legislativului de la Urziceni

0

Ultima şedinţă extraordinară convocată la sfârşitul săptămânii trecute nu s-a putut desfăşura din lipsă de cvorum, prin neprezentarea reprezentantilor liberali.

În ultima şedinţă ar fi trebuit invalidate mandatele a patru consilieri, Ion Mitrică, Aurica Biţi, Stela Savelciuc şi Cosmin Stanciu. Locurile celor patru ar urma să fie luate de Marin Gonţ, Ioan Marica, George Dinu şi Sorin Ştefan.     

Vineri, liberalii şi-au motivat prin vocea primarului Constantin Sava absenţa de la şedinţă prin gestul pe care ei îl consideră similar cu cel făcut de consilierii PD-L la şedinţa precedentă convocată de Executiv. Surse liberale afirmă însă că absenţa de la şedinţele extraordinare convocate de adversarii politici din Consiliu e motivată de legea privind statutul aleşilor locali. Respectivul act normativ prevede că ,, în toate situaţiile de încetare a mandatului înainte de expirarea duratei normale a acestuia, consiliul local sau consiliul judeţean, după caz, adoptă în prima şedinţă ordinară, la propunerea primarului, respectiv a preşedintelui consiliului judeţean, o hotărâre prin care se ia act de situaţia apărută şi se declară vacant locul consilierului în cauză.’’Prin urmare, susţin liberalii, invalidarea mandatelor nu poate fi făcuta în şedinţe extraordinare. 

Executivul nu a mai convocat însă  şedinţe ordinare din decembrie anul trecut, ceea ce a şi creeat situaţia de blocaj în care se află, practic,Consiliul Local de la Urziceni.        

Robert Viorel Dinca

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.