Consilierii judeteni au aprobat noile taxe pentru eliberarea certificatelor, avizelor si autorizatiilor in constructii pentru anul 2009

0

Taxele se stabilesc in functie de valoarea investitiilor, de suprafata terenurilor sau de natura serviciilor prestate. Impunerea porneste de la 4 lei si 50 de bani pe metrul patrat pentru suprafete de pana la 150 metri patrati, si creste pana la 12 lei pe metrul patrat pentru suprafete intre 751 si o mie metri patrati. Aceste taxe se reduc cu 50% pentru mediul rural.
Presedintele Cosiliului Judetean, Silvian Ciuperca, apeciaza ca taxele percepute la nivel local sunt prea putine pentru a asigura autonomie administrativa.
Cu toate acestea, consilierii PDL au cerut eliminarea taxei pentru acordurile unice, propunerea nu a primit insa sustinerea comisiei de urbanism.
Consilierul Ion Vede apreciaza ca renuntarea la taxa pentru acordul unic ar putea atrage investitorii in judet.
Deocamdata codul fiscal nu permite reducerea sau eliminarea taxei pentru acordul unic. De la anul acesta va fi de 6 lei pe aviz inmultit cu numarul avizelor intocmite pe baza fiselor tehnice necesare emiterii autorizatiilor de construire.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.