Consilierii judeţeni sunt convocaţi astăzi în şedinţă extraordinară

12

Urgenţa o reprezintă două proiecte care vizează măsuri de protecţia mediului.

Consilierii judeţeni vor decide asupra oportunităţii „Programului de îmbunătăţire a calităţii mediului, prin împădurirea terenurilor agricole degradate”.

De asemenea, se va supune la vot iniţierea procedurilor pentru proiectul „Asigurarea energiei electrice, pentru funcţionarea unor instituţii publice din judeţul Ialomiţa, prin captarea energiei verzi solare, din  Parcul Solar Fotovoltaic Gura Ialomiţei”. Şedinţa extraordinară a consiliului judeţean va avea loc astăzi în sala Centrului Cultural UNESCO Ionel Perlea, cu începere de la orele 11.

Clementina Tudor

12 comentarii

 1. Am luat nota cu mare surprindere de decizia Consiliului Local de a instala pe un teren neproductiv de 5 ha. un parc fotovoltaic cu o putere instalatà de 1,3 MW la o investitie de cca. 10 mil € ceea ce m-a lasat perplex din mai multe motive:
  1. puterea instalata a parcului nu justificà suma exagerata a investitiei.
  2. la o suprafata de 5 ha. se poate monta un parc cu o putere de cel putin 2,3 MW la un pret garantat mult mai mic
  3. sistemul de montaj fix al panourilor care s-a hotarat e depasit, sistemul de urmarire solara (floarea soarelui ) este cu minim 40% mai eficient si cu o investitie sub cea hotaratà in sedinta Consiliului.
  Oare nu s-a sezizat nimeni de realitate ?
  Astept replici si pot justifica fiind in materie si reprezentant exclusiv pe Romania a unei mari Soc. europene de productie Paneli Fotovoltaici si de Utilaje si Instalatii de Productie, implicit de distributie a panelilor mono si policristalini de mare randament Clasa A.
  Cu stimà, G. Tiberio

 2. Stimate prieten, tu nu ştii, oare că politicienii ăştia din CJ Ialomita fac cu 100.ooo de euro un trotuar de 100 de metri ???
  Baietii astia de la partide sunt ca niste lipitori pe banu public , uita-te numai la şefii de la CJ Ialomiţa ca au firme care câştigă toate licitaţiile publice !!!
  Nici sa nu iti treaca prin cap ca poti sa faci o afacere cinstita in IALOMITA !!!

 3. Tiberio esti cumva apropiat al germanului care are firma de asemenea panouri langa fostul ACR? Nu ca ar conta prea mult. Dar inseamna mare lucru sa vii cu dovezi clare in acest sens si sa aratii lumii, fiindca hotii de la CJI deja stiu, ca se pot face lucruri mult mai mari si de o mai buna calitate cu mult mai putini bani. Insa aici hotia isi spune cuvantul. Pai de unde crezi ca fura lipitorile gen Ciuperca, Musoiu, poate si Martin, si apropiatii lor? Din banul public, normal !

 4. Nu stiu cat poate costa o bucatà de trotuar, stiu insà cat costà in CE 1 km. de autostradà, asta insa e un alt subiect si nu doresc sà rascolesc spiritele.
  Eu faceam doar o observatie la o stire care vad, a trecut neobservata, sau toti care citesc sau au acces la stirile zilei sunt asa de nepasatori la ce se intampla in jurul lor ?
  Cred insa, ca nimeni nu ar comenta sau ar fi mai putin batator la ochi daca o stire tipul – pe o suprafata de 5 ha. se va instala un parc fotovoltaic de mare eficienta, intreaga investitie putand ajung la cca. 6 milioni € …bla bla bla.. larg si asa, dar ma rog, nu face rau nimanui, avem de castigat toti !!!
  Si ca raspuns lui “Cineva care stie zice cà” , nu stiu cine-i germanul de langà ACR si sunt convins,ce propun EU e superior raportului calitate/pret a ceea ce promoveaza din mai multe motive dovedite.
  In orice caz, sunt multumit ca se iese putin din letargie si lume de rand incepe sa judece in public cu curaj si spirit de dreptate.
  Doresc doar sa adaug cà se poate bun la pret avantajos, pot dovedi la cine-i interesat, stau la dispozitie.

 5. Initiativa a aparut in ianuarie2009 cind 1 Mw monocristalin pe panou fix costa 4-4,5 mil Euro .La o putere de 2,2 Mw rezulta aprox 10 mil. Este o cerere de finantare euro nerambursabila de 98% din investitie . Nu s-au folosit sisteme de orientare deoarece raportul crestere randament /pret este <1 ,in zona sunt si curenti de aer puternici si deasemeni terenul este neproductiv agricol ,fiind saraturat . In SF am impus criterii de performanta ce nu pot fi trecuti decit de primii doi productori mondiali Siemmens si Sunntech .Dupa semnarea acordului de finantare se va organiza licitatie pentru executie .Investitorul german de la filatura este de laudat ,deoarece creaza peste 25 de locuri de munca ,plateste taxe in Slobozia ,dar nu poate accesa un astfel de proiect . A fost initiativa mea si nu am facut-o ca “sa fure “+”poate si Martin”.Daca doriti relatii va invit la CJ sau pe adresa mail .

 6. D.nul Martin,
  sunt convins ca se poaot discuta pe aceastà temà, eu am facut doar o observatie ce mi-a sarit in ochi, cunoscind domeniul. Pot contrasta cele scrise mai sus cu exemple concrete si cu faptul ca tehnologia este de varf nu numai in Germania ci in toatà CE si mai ales in lume. Spun asta deoarece, cum am scris in primul mesaj, sunt reprezentant al unei firme producatoare de tot ce-i legat de fotovoltaic si eolic, cu productie de invidiat in lume si calitate superioara, fiind cotata a fi in primele 5 din lume.
  Stau la dispozitie pe conex-it@libero.it pt. orice confruntare, in speranta de a lamuri dubiile si a restabili putina incredere intre institutii si cetatean.

 7. Adevarat, interesant, speram ca transparenta sa domine, nu cum suntem obisnuiti ca deciziile cele mai “bune” sa fie luate in detrimentul societatii. nu de alta, dar banii orideunde ar fi, sunt ai tuturor si beneficiile trebuiesc impartite! Sau nu ???

 8. Cred ca trebuie sa va multumesc pentru increderea acordata !Documentatia pt.licitatia pentru achizitia consultantei se se va publica pe SEAP in jurul datei de 20.02 (plata consultantei se efectueaza doar daca contractul de finantare cu UE se semneaza ,daca nu ,NU )Plata consultantei este eligibila pt finantarea nerambursabila .(se plateste 98% UE si 2%CJ )Asa fortam consultantul sa fie competitiv in ceea ce face (SF ,PT, studii geo,topo, avize ANRE …etc,).

 9. Nimeni si nimic nu se miscà in tara asta ? Cum spunea Mike, oare cartile sunt deja facute ? Sau nu se mai face nimic cu fotovoltaicul, era doar o plasa de prins fonduri si de pacalit fraierii ?

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.