Consilierii locali municipali au făcut front comun împotriva Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor

4

foto: Florin Floreanu

Aleşii din municipiul reşedinţă de judeţ au respins solicitarea bisericii privind darea în folosinţă gratuită a unui teren la ieşirea din Slobozia spre Brăila pentru realizarea unui atelier de lumânări.
Avocatul Ştefan Sava a încercat să atragă atenţia colegilor din consiliu că solicitarea Episcopiei are la bază legea cultelor, însă, în majoritate, aleşii locali au ignorat prevederile acesteia.
Cererea Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor este primul proiect de hotărâre respins de noul legislativ al municipiului reşedinţă de judeţ.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

4 comentarii

 1. Tot respectul pentru consilierii locali. Purtatorii de sutane sufera de o nesimtire crunta. Nu stiu decat sa ceara, mai greu e sa ofere ceva comunitatii din prea-plinul buzunarelor lor. Altfel e plina strada Epicospiei de masinile lor, ctitoresc de zor in curtea cladirii obtinute tot prin mijloace de genul asta si nu-i mai incap rochitzele negre de rau ce o duc. As fi interesat de un proiect umanitar organizat si finantat de BOR, poate ma ajuta vreun cititor mai informat. A, si inca ceva: plasticul ala oribil de pe gardul Episcopiei e pus de frumusete sau erau prea curiosi enoriasii?

 2. “Nesimitirea crunta” este sa faci niste afirmatii si sa jignesti oameni dintr-o breasla, la modul general, la gramada, dupa care sa soliciti informatii celorlalti cititori.

  Iar pentru cine a protestat cu vehementa in cadrul sedintei, impotriva solicitarii Episcopiei, pe motiv ca nici Biserica nu da nimic comunitatii, gratis, as avea de spus atat: daca merg la Biserica, pot asista, fara sa platesc, la slujbe, FARA SA IMI CEARA NIMENI BANI, DESI BENEFICIEZ DE ANUMITE SERVICII. In schimb, daca ma duc la stomatolog, pentru a mi se face un serviciu, nu scap fara sa platesc sume frumusele de bani. Concluzia? Biserica face servicii gratuite comunitatii!

 3. Usurel, doamna! Intr-o tara in care se aloca zeci de milioane de la bugetul de stat pentru Catedrala Nesimtirii Neamului in timp ce se inchid spitale asa o sa ajungem. Sa mergem la slujba in loc de medic atunci cand ne doare ceva. Nu uita ca spre deosebire de unsii domnului acei medici platest taxe, impozite si accize. BOR invarte bani cu lopata si nu plateste nimic. Teoretic profitul lor e reinvestit dar practic actele caritabile sunt in cel mai bun caz discrete in timp ce masinile de lux cu care merg se vad cu ochiul liber.
  Cat despre slujba la care asisti gratis afla ca nu e chiar asa:
  Bugetul de stat 2011
  Sprijin pentru construirea şi repararea lăcaşelor de cult: 28.386.000 RON
  (ATENŢIE! nu doar pentru Biserica Ortodoxă Română, ci pentru toate cultele recunoscute)
  NOTA: pentru anul 2011 Catedrala Mântuirii Neamului a primit 10.000.000 RON, în plus faţă de suma de mai sus
  Sprijin salarial acordat personalului clerical: 248.637.000 RON (pt. toate cultele!)

  Cand am cerut informatii nu ma refeream la preasfintiti sau consoartele lor, la ei se merge pe “crede si nu cerceta”.

 4. Pt Andreea

  Slujba nu este gratis, preotul este salariat, banii provin de la Ministerul Cultelor. La fel “beneficiaza de servicii” si copiii de la orice scoala… Serviciile stomatologului invocat fac parte dintr-o afacere proprie a acestuia, e normal sa ceara bani, din asta traieste. Preotul, chiar daca nu se duce nimeni la slujba… incaseaza acelasi salariu! Concluzia? Biserica nu presteaza servicii gratuite comunitatii! Dac-as fi carcotas pana la capat, as spune ca dimpotriva, nu stie cum sa ia mai multi bani de la credinciosi, vezi ultima gaselnita, prin care urmareste ca toate serviciile legate de inmormantare (asa-numitele servicii de pompe funebre) sa le revina in totalitate, ca si gestionarea cimitirelor, mergand pana acolo incat sa nu mai faca slujbe daca mortul nu este depus la un cimitir administrat de ei!

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.